Now Reading:
U Buzetu žele JPP. Došli po informacije i iskustva u Varaždinsku županiju
Full Article 2 minutes read

U Buzetu žele JPP. Došli po informacije i iskustva u Varaždinsku županiju

čačić buzet

Na radnom sastanku sa županom Varaždinske županije Radimirom Čačićem i suradnicima je u petak bilo izaslanstvo Grada Buzeta predvođeno gradonačelnikom Sinišom Žulićem. Budući da se Grad Buzet priprema za projekt uspostave javno-privatnog partnerstva u povijesnoj gradskoj jezgri, u palači Bigatto u kojoj je smješten gradski Zavičajni muzej, stigli su u radni posjet kako bi doznali iskustva Varaždinske županije koja je ostvarila najveći broj projekata po modelu javno-privatnog partnerstva u Hrvatskoj.

Osim što ima najviše iskustava i podataka o provedbi tog modela, Varaždinska županija je ujedno jedina u Hrvatskoj realizirala projekt JPP-a na zaštićenom kulturnom dobru: Županijska palača na Franjevačkom trgu, u samom središtu Varaždina, temeljito je obnovljena upravo putem modela javno-privatnog partnerstva.

Grad Buzet provodi projekt RESTAURA – Revitalizacija povijesnih građevina kroz model javno-privatnog partnerstva, u kojem imaju još devet partnera iz četiri države centralne Europe.

Na sastanku su bili i zamjenica gradonačelnika Buzeta Ana Pernić sa suradnicima, te pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije dr. sc. Miroslav Huđek, zamjenica pročelnice Upravnog odjela za poslove Skupštine i župana Vlasta Zuber i zamjenica pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo, financije i europske poslove Klaudija Brezovec.

www.sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.