Now Reading:
4. Večer znanosti u Pregradi
Full Article 1 minutes read

4. Večer znanosti u Pregradi

vecer znanosti

U Pregradi su održane 4. Večeri znanosti u organizaciji OŠ Janka Leskovara Pregrada u suradnji s Gradskom knjižnicom Pregrada. Riječ je o zabavnom i edukativnom projektu kojim se nastoji popularizirati znanost i potaknuti učenike i sve zainteresirane na istraživanje svijeta koji nas okružuje. Večer znanosti svake godine nudi efektne pokuse, zanimljive znanstvene činjenice, predavanje i kviz.

Posebnost ovogodišnje Večeri znanosti bile su radionice Znanstvenog edukativno – zabavnog centra (ZEZ), istraživačke točke udruge e -STUDENT (djeluje na Sveučilištu u Zagrebu) te radionica Agronomskog fakulteta.  Svoje istraživačke točke imali su i učenice i učenici OŠ Viktora Kovačića, Hum na Sutli, OŠ Janka Leskovara, Pregrada, SŠ Pregrada te polaznici pregradskog dječjeg vrtića Naša radost. Osim razgledavanja istraživačkih točaka, posjetitelji su mogli slušati i predavanje na temu urbanog biovrtlarstva, koje je održala profesorica Tanja Gotlin Čuljak s Agronomskog fakulteta u Zagrebu.

U završnom dijelu Večeri znanosti održan je kviz, na kojem su učenice i učenici pokazali stečeno na predavanjima i kroz istraživačke točke. Večer znanosti posjetila je i zamjenica župana Krapinsko – zagorske županije Jasna Petek.

www.sjever.hr/kzz.hr

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.