Now Reading:
4. Večer znanosti u Pregradi
Full Article 1 minutes read

4. Večer znanosti u Pregradi

vecer znanosti

U Pregradi su održane 4. Večeri znanosti u organizaciji OŠ Janka Leskovara Pregrada u suradnji s Gradskom knjižnicom Pregrada. Riječ je o zabavnom i edukativnom projektu kojim se nastoji popularizirati znanost i potaknuti učenike i sve zainteresirane na istraživanje svijeta koji nas okružuje. Večer znanosti svake godine nudi efektne pokuse, zanimljive znanstvene činjenice, predavanje i kviz.

Posebnost ovogodišnje Večeri znanosti bile su radionice Znanstvenog edukativno – zabavnog centra (ZEZ), istraživačke točke udruge e -STUDENT (djeluje na Sveučilištu u Zagrebu) te radionica Agronomskog fakulteta.  Svoje istraživačke točke imali su i učenice i učenici OŠ Viktora Kovačića, Hum na Sutli, OŠ Janka Leskovara, Pregrada, SŠ Pregrada te polaznici pregradskog dječjeg vrtića Naša radost. Osim razgledavanja istraživačkih točaka, posjetitelji su mogli slušati i predavanje na temu urbanog biovrtlarstva, koje je održala profesorica Tanja Gotlin Čuljak s Agronomskog fakulteta u Zagrebu.

U završnom dijelu Večeri znanosti održan je kviz, na kojem su učenice i učenici pokazali stečeno na predavanjima i kroz istraživačke točke. Večer znanosti posjetila je i zamjenica župana Krapinsko – zagorske županije Jasna Petek.

www.sjever.hr/kzz.hr

Input your search keywords and press Enter.