Now Reading:
Župan Kolar i gospodarstvenici sjeverozapadne Hrvatske kod potpredsjednika Vlade RH Tomislava Tolušića
Full Article 2 minutes read

Župan Kolar i gospodarstvenici sjeverozapadne Hrvatske kod potpredsjednika Vlade RH Tomislava Tolušića

kolar-tolusic

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar sa direktorima nekoliko poduzeća s područja sjeverozapadne Hrvatske, a koji su veliki potrošači električne energije prisustvovao je na sastanku s potpredsjednikom Vlade RH Tomislavom Tolušićem.

Sastanak je održan na inicijativu župana Krapinsko – zagorske županije Željka Kolara, a na molbu gospodarstvenika,  s ciljem da  upoznaju potpredsjednika Vlade RH Tomislava Tolušića o problemu visine naknade za obnovljive izvore energije koju moraju plaćati, odnosno o potrebi smanjenja iste.

Tvrtke s područja Krapinsko-zagorske županije i okolnih županija ( Varaždinska i Zagrebačka) koji su veliki potrošači električne energije, tj. troškovi energije sudjeluju u velikom postotku u troškovima proizvodnje, susreću se s novim izmjenama definiranja obračuna energije.  Prema najavama, dolazi do izmjene naknade za obnovljive izvore energije.

U pripremi je Uredba kojom se definira električni intenzitet stoga se predstavnici tvrtki, veliki potrošači električne energije, žele se upoznati s novim izmjenama i aktivno uključiti u izradu Uredbe. Za očuvanje radnih mjesta, jačanje konkurentnosti i opstojnosti na izvoznim tržištima bitni su ulazni troškovi te je bitna pravodobna informacija kako bi mogli planirati svoje poslovanje u narednom razdoblju.

Sastanku su uz župana KZŽ Željka Kolara nazočili i predsjednik Uprave HEP-a Frane Barbarić, direktor Regeneracije Zabok Anđelko Švaljek, direktor Aquafil Oroslavje Saša Muminović, direktor Calzedonie Varaždin Francesco Ruffoli, generalni direktor Predionice Klanjec – Linz textil Friedrich Schopf, direktor Bomark Varaždin Stiven Toš i direktor Messer plin Zaprešić Robert Mustač.

sjever.hr/www.kzz.hr

Input your search keywords and press Enter.