Now Reading:
Župan Kolar i gospodarstvenici sjeverozapadne Hrvatske kod potpredsjednika Vlade RH Tomislava Tolušića
Full Article 2 minutes read

Župan Kolar i gospodarstvenici sjeverozapadne Hrvatske kod potpredsjednika Vlade RH Tomislava Tolušića

kolar-tolusic

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar sa direktorima nekoliko poduzeća s područja sjeverozapadne Hrvatske, a koji su veliki potrošači električne energije prisustvovao je na sastanku s potpredsjednikom Vlade RH Tomislavom Tolušićem.

Sastanak je održan na inicijativu župana Krapinsko – zagorske županije Željka Kolara, a na molbu gospodarstvenika,  s ciljem da  upoznaju potpredsjednika Vlade RH Tomislava Tolušića o problemu visine naknade za obnovljive izvore energije koju moraju plaćati, odnosno o potrebi smanjenja iste.

Tvrtke s područja Krapinsko-zagorske županije i okolnih županija ( Varaždinska i Zagrebačka) koji su veliki potrošači električne energije, tj. troškovi energije sudjeluju u velikom postotku u troškovima proizvodnje, susreću se s novim izmjenama definiranja obračuna energije.  Prema najavama, dolazi do izmjene naknade za obnovljive izvore energije.

U pripremi je Uredba kojom se definira električni intenzitet stoga se predstavnici tvrtki, veliki potrošači električne energije, žele se upoznati s novim izmjenama i aktivno uključiti u izradu Uredbe. Za očuvanje radnih mjesta, jačanje konkurentnosti i opstojnosti na izvoznim tržištima bitni su ulazni troškovi te je bitna pravodobna informacija kako bi mogli planirati svoje poslovanje u narednom razdoblju.

Sastanku su uz župana KZŽ Željka Kolara nazočili i predsjednik Uprave HEP-a Frane Barbarić, direktor Regeneracije Zabok Anđelko Švaljek, direktor Aquafil Oroslavje Saša Muminović, direktor Calzedonie Varaždin Francesco Ruffoli, generalni direktor Predionice Klanjec – Linz textil Friedrich Schopf, direktor Bomark Varaždin Stiven Toš i direktor Messer plin Zaprešić Robert Mustač.

sjever.hr/www.kzz.hr

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.