Now Reading:
MILA STIGLA U PHILADEPLHIJU Zaklada Nora Šitum još jedanput zahvalila svima na pomoći
Full Article 2 minutes read

MILA STIGLA U PHILADEPLHIJU Zaklada Nora Šitum još jedanput zahvalila svima na pomoći

mila roncevic

Zrakoplov s djevojčicom Milom Rončević i njezinim roditeljima s gotovo polusatnim kašnjenjem je nešto prije 22 sata po hrvatskom, odnosno oko 16 sati po lokalnom vremenu, sletio u zračnu luku u Philadelphiji. Na aerodromu ih je dočekao medicinski tim, ali i djelatnici hrvatskog veleposlanstva i predstavnici dijaspore, javljaju brojni mediji.

Nakon odlaska malene Mile Rončević i njezinih roditelja u Philadelphiju javnosti se ponovno obratila Zaklada Nora Šitum. Upraviteljica zaklade, majka pokojne djevojčice Nore, Đana Atanasovska, pismom je zahvalila medijima i svim dragim ljudima koji su se uključili u humanitarnu akciju za malenu Milu Rončević.

“Prije svega Vam još jednom velika HVALA u ime obitelji Rončević i u ime Zaklade Nora Šitum koja je na molbu roditelja prijavila humanitarnu akciju za Milino liječenje pod nazivom ‘Svi za Milu'”, piše u mailu odaslanom medijima.

Navodi se da su uplate i donacije premašile sva očekivanja pa tako i iznos potreban za podmirenje troškova liječenja u Children’s Hospital of Philadelphia. Na izdvojenom računuZaklade Nora Šitum, koji je otvoren isključivo za ovu svrhu, preostalo je: 4.896.877,19 kuna, 79,78 kanadskih dolara, 1.985,63 švicarskih franaka, 826,25 čeških kruna, 29.854,69 eura, 44,23 britanske funte, 1.044,86 norveških kruna, 71,04 poljskih zlota, 539,77 švedskih kruna i 445,85 američkih dolara.

O stanju na računu obaviješten je mjerodavni Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom te Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku s kojima je Zaklada Nora Šitum u stalnom kontaktu. Sukladno Zakonu o humanitarnoj pomoći, preostala sredstva od akcije uplatit će se prema nalogu mjerodavnog ministarstva na računprve sljedeće humanitarne akcije (ili više njih) u Hrvatskoj koja je odobrena s istom oznakom vrste – liječenje djece.

Iz Zaklade Nora Šitum još jedanput zahvaljuju svima i čekaju sljedeći naslov u medijima “Mila se zdrava vraća kući!”

sjever.hr/www.direktno.hr

Input your search keywords and press Enter.