Now Reading:
MILA STIGLA U PHILADEPLHIJU Zaklada Nora Šitum još jedanput zahvalila svima na pomoći
Full Article 2 minutes read

MILA STIGLA U PHILADEPLHIJU Zaklada Nora Šitum još jedanput zahvalila svima na pomoći

mila roncevic

Zrakoplov s djevojčicom Milom Rončević i njezinim roditeljima s gotovo polusatnim kašnjenjem je nešto prije 22 sata po hrvatskom, odnosno oko 16 sati po lokalnom vremenu, sletio u zračnu luku u Philadelphiji. Na aerodromu ih je dočekao medicinski tim, ali i djelatnici hrvatskog veleposlanstva i predstavnici dijaspore, javljaju brojni mediji.

Nakon odlaska malene Mile Rončević i njezinih roditelja u Philadelphiju javnosti se ponovno obratila Zaklada Nora Šitum. Upraviteljica zaklade, majka pokojne djevojčice Nore, Đana Atanasovska, pismom je zahvalila medijima i svim dragim ljudima koji su se uključili u humanitarnu akciju za malenu Milu Rončević.

“Prije svega Vam još jednom velika HVALA u ime obitelji Rončević i u ime Zaklade Nora Šitum koja je na molbu roditelja prijavila humanitarnu akciju za Milino liječenje pod nazivom ‘Svi za Milu'”, piše u mailu odaslanom medijima.

Navodi se da su uplate i donacije premašile sva očekivanja pa tako i iznos potreban za podmirenje troškova liječenja u Children’s Hospital of Philadelphia. Na izdvojenom računuZaklade Nora Šitum, koji je otvoren isključivo za ovu svrhu, preostalo je: 4.896.877,19 kuna, 79,78 kanadskih dolara, 1.985,63 švicarskih franaka, 826,25 čeških kruna, 29.854,69 eura, 44,23 britanske funte, 1.044,86 norveških kruna, 71,04 poljskih zlota, 539,77 švedskih kruna i 445,85 američkih dolara.

O stanju na računu obaviješten je mjerodavni Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom te Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku s kojima je Zaklada Nora Šitum u stalnom kontaktu. Sukladno Zakonu o humanitarnoj pomoći, preostala sredstva od akcije uplatit će se prema nalogu mjerodavnog ministarstva na računprve sljedeće humanitarne akcije (ili više njih) u Hrvatskoj koja je odobrena s istom oznakom vrste – liječenje djece.

Iz Zaklade Nora Šitum još jedanput zahvaljuju svima i čekaju sljedeći naslov u medijima “Mila se zdrava vraća kući!”

sjever.hr/www.direktno.hr

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.