Now Reading:
Stiže kiša, a moglo bi biti i snijega
Full Article 2 minutes read

Stiže kiša, a moglo bi biti i snijega

kiša

Danas promjenljivo oblačno. Mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom, osobito na sjevernom Jadranu i u gorju. Popodne i navečer kiša će se proširiti na Dalmaciju, a može je biti i u središnjim predjelima. Vjetar na kopnu većinom umjeren južni i jugozapadni, na istoku i u unutrašnjosti Dalmacije jugoistočni. Na Jadranu umjereno do jako jugo. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 16 i 21 °C, na istoku i malo viša.

U četvrtak promjenljivo, nestabilno i razmjerno vjetrovito. Mjestimice kiša, ponajprije na Jadranu i predjelima uz njega. Prema večeri sa zapada jače naoblačenje s kišom, lokalno i u obliku izraženijih pljuskova s grmljavinom, osobito na sjevernom Jadranu. Vjetar umjeren do jak južni i jugoistočni, a na Jadranu jako i olujno jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka između 5 i 10, na Jadranu od 12 do 15. Najviša dnevna od 14 do 18, u središnjim i istočnim predjelima između 19 i 22 °C.

U nastavku tjedna i početkom novoga malo manje toplo, ali u četvrtak i petak još vjetrovitije nego u srijedu, i gdjekad na kopnu uz mjestimice jak i olujan vjetar. Ponegdje će biti i obilne kiše i grmljavine, osobito u gorju i unutrašnjosti Istre i Dalmacije, i to ponajviše u noći s četvrtka na petak, kada će, uz zahladnjenje, u gorju kratkotrajno padati i snijeg. Već u subotu barem djelomice sunčano i većinom bez oborine, uz iznimku unutrašnjosti Dalmacije, a od nedjelje se ponovno povećava vjerojatnost za kišu i drugdje.

www.sjever.hr/DHMZ

Input your search keywords and press Enter.