Now Reading:
Stiže kiša, a moglo bi biti i snijega
Full Article 2 minutes read

Stiže kiša, a moglo bi biti i snijega

kiša

Danas promjenljivo oblačno. Mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom, osobito na sjevernom Jadranu i u gorju. Popodne i navečer kiša će se proširiti na Dalmaciju, a može je biti i u središnjim predjelima. Vjetar na kopnu većinom umjeren južni i jugozapadni, na istoku i u unutrašnjosti Dalmacije jugoistočni. Na Jadranu umjereno do jako jugo. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 16 i 21 °C, na istoku i malo viša.

U četvrtak promjenljivo, nestabilno i razmjerno vjetrovito. Mjestimice kiša, ponajprije na Jadranu i predjelima uz njega. Prema večeri sa zapada jače naoblačenje s kišom, lokalno i u obliku izraženijih pljuskova s grmljavinom, osobito na sjevernom Jadranu. Vjetar umjeren do jak južni i jugoistočni, a na Jadranu jako i olujno jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka između 5 i 10, na Jadranu od 12 do 15. Najviša dnevna od 14 do 18, u središnjim i istočnim predjelima između 19 i 22 °C.

U nastavku tjedna i početkom novoga malo manje toplo, ali u četvrtak i petak još vjetrovitije nego u srijedu, i gdjekad na kopnu uz mjestimice jak i olujan vjetar. Ponegdje će biti i obilne kiše i grmljavine, osobito u gorju i unutrašnjosti Istre i Dalmacije, i to ponajviše u noći s četvrtka na petak, kada će, uz zahladnjenje, u gorju kratkotrajno padati i snijeg. Već u subotu barem djelomice sunčano i većinom bez oborine, uz iznimku unutrašnjosti Dalmacije, a od nedjelje se ponovno povećava vjerojatnost za kišu i drugdje.

www.sjever.hr/DHMZ

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.