Now Reading:
“Na rubu pameti” u Križevcima
Full Article 2 minutes read

“Na rubu pameti” u Križevcima

despot

Nagrađivana kazališna predstava “Na rubu pameti” Dragana Despota, nacionalnog prvaka Drame zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) u subotu će se odigrati Križevcima! Ovaj vrhunski kulturni događaj organizira križevačka udruga P.O.I.N.T. u sklopu jubilarnog, 15. Culture Shock Festivala, uz potporu Grada Križevaca, Ministarstva kulture i sponzora te podršku Pučkog otvorenog učilišta Križevci, Gradske knjižnice Franjo Marković i Glazbene škole Alberta Štrige.

-Zainteresirane pozivamo da na vrijeme osiguraju svoje ulaznice koje se po cijeni od 30 kuna mogu nabaviti u Art Rock Caffeu i uredu POU Križevci ili online putem sustava Entrio.hr. – stoji u pozivu organizatora.

Monodrama odigrana više od 150 puta u proteklih 7 godina, nastala prema istoimenom Krležinom romanu iz 1938., u dramaturškoj obradi, režiji i glumačkoj interpretaciji Dragana Despota uz glazbu Arsena Dedića. Prepoznata je kao vrhunski kazališni događaj koji je nagrađen svim relevantnim kazališnim nagradama, poput Nagrade Vladimir Nazor, Dujšinove nagrade, Nagrade Marul i Nagrade Slobodne Dalmacije na Marulovim danima te Nagrade Fabijan Šovagović na Festivalu glumca. U dramaturškoj i glumačkoj interpretaciji romana, Despot se promišljeno i precizno usredotočuje na životnu ispovijed intelektualca koji se usudio otvoreno suprotstaviti moralnoj hipokriziji malograđanskog društva i zbog toga podnosi nemilosrdnu osudu.

www.sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.