Now Reading:
“Na rubu pameti” u Križevcima
Full Article 2 minutes read

“Na rubu pameti” u Križevcima

despot

Nagrađivana kazališna predstava “Na rubu pameti” Dragana Despota, nacionalnog prvaka Drame zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) u subotu će se odigrati Križevcima! Ovaj vrhunski kulturni događaj organizira križevačka udruga P.O.I.N.T. u sklopu jubilarnog, 15. Culture Shock Festivala, uz potporu Grada Križevaca, Ministarstva kulture i sponzora te podršku Pučkog otvorenog učilišta Križevci, Gradske knjižnice Franjo Marković i Glazbene škole Alberta Štrige.

-Zainteresirane pozivamo da na vrijeme osiguraju svoje ulaznice koje se po cijeni od 30 kuna mogu nabaviti u Art Rock Caffeu i uredu POU Križevci ili online putem sustava Entrio.hr. – stoji u pozivu organizatora.

Monodrama odigrana više od 150 puta u proteklih 7 godina, nastala prema istoimenom Krležinom romanu iz 1938., u dramaturškoj obradi, režiji i glumačkoj interpretaciji Dragana Despota uz glazbu Arsena Dedića. Prepoznata je kao vrhunski kazališni događaj koji je nagrađen svim relevantnim kazališnim nagradama, poput Nagrade Vladimir Nazor, Dujšinove nagrade, Nagrade Marul i Nagrade Slobodne Dalmacije na Marulovim danima te Nagrade Fabijan Šovagović na Festivalu glumca. U dramaturškoj i glumačkoj interpretaciji romana, Despot se promišljeno i precizno usredotočuje na životnu ispovijed intelektualca koji se usudio otvoreno suprotstaviti moralnoj hipokriziji malograđanskog društva i zbog toga podnosi nemilosrdnu osudu.

www.sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.