Now Reading:
Obnova društvenih domova na novomarofskom području – investicija vrijedna oko 2 milijuna kuna
Full Article 1 minutes read

Obnova društvenih domova na novomarofskom području – investicija vrijedna oko 2 milijuna kuna

orehovec-dom

Na području Grada Novog Marofa u tijeku su obnove društvenih domova u Sudovcu, Završju i Orehovcu.


Gradonačelnik, HDZ-ov Siniša Jenkač, ističe da se radi o uređenju objekata u naseljima koja su najudaljenija od centra grada, s ciljem revitalizacije tih područja.
– Investicija je oko 2 milijuna kuna, a poduprlo nas je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije s pola milijuna kuna. Ti domovi su u središtima naselja i kada se urede automatski se povećava i njihovo korištenje. Želja nam je da uredimo centre naselja po našim mjesnim odborima. Veliko je to ulaganje za idućih 30 godina – kaže gradonačelnik i dodaje da se radi o imovini Grada koja se obnovom stavlja u funkciju, a i daje dodatnu vrijednost izgledu tih naselja.


Što se tiče objekata društvenih domova, u Gradu Novom Marofu u planu je prijava obnove doma u Makojišću Gornjem na natječaj LAG-a Prizag te projektiranje vanjske ovojnice i ostalog uređenja doma u Strmcu na kojem je već uređeno krovište. Također, gradska uprava planira radove na unutarnjem uređenju doma u Gornjim Podrutama, društvene prostorije u Podrutama te nabavku opreme za novouređene domove.

sjever.hr/aktualno.hr

Input your search keywords and press Enter.