Now Reading:
Antonija Matoša prva, a Lorenna Hranilović treća na Prvenstvu Hrvatske u judu
Full Article 2 minutes read

Antonija Matoša prva, a Lorenna Hranilović treća na Prvenstvu Hrvatske u judu

prijem judo posavec

U Splitu je održano Prvenstvo Hrvatske u judu. Međimurski Judo klub Zrinski Čakovec imao je dvije predstavnice, Antoniju Matošu i Lorennu Hranilović, a obje su postigle izvrsne rezultate te klubu donijele ekipni pehar 2. mjesto za djevojčice U14, što je najveći uspjeh od osnutka kluba.

Antonija Matoša postala je prvakinja Hrvatske u kategoriji do 63 kg te je prva judašica u klubu koja je osvojila titulu državnog prvaka. Njena klupska kolegica Lorenna Hranilović prošle je godine na istom natjecanju bila viceprvakinja Hrvatske, dok je ove godine osvojila 3. mjesto, te je jedina judašica u klubu koja se može pohvaliti dvjema medaljama na državnoj razini.

Uspjehe svojih sugrađana prati i nagrađuje Međimurska županija te je župan Matija Posavec za mlade judašice i vodstvo Judo kluba Zrinski upriličio prijem u Maloj vijećnici. „Na svaki uspjeh naših sportaša, učenika, umjetnika, odnosno svakog stanovnika Međimurske županije sam ponosan i svakome od njih ću od srca stisnuti ruku i čestitati. Nevjerojatno je da na području koje je površinom malo, imamo toliki broj državnih prvaka, a na tu smo kartu sada upisali i judo. To je samo još jedan dokaz kvalitete i rada, velikog potencijala kojeg imamo i kojeg treba čuvati i razvijati.“ rekao je župan Posavec te dodao kako je u samo nekoliko dana Međimurje dobilo tri državna prvaka – uz Antoniju, učenike Ekonomske i trgovačke škole te Gospodarske škole Čakovec na natjecanju World Skills Croatia 2019.

m.sopek/sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.