Now Reading:
Prvi u Hrvatskoj mladi Pregračani i Pregračanke biraju što i kako žele
Full Article 2 minutes read

Prvi u Hrvatskoj mladi Pregračani i Pregračanke biraju što i kako žele

ucenici

Nakon što je 80-ak mladih dobilo nova znanja o osobnim i javnim financijama na radionicama financijske pismenosti u okviru projekta „Uzmi pare i napravi nešto za mlade: participativnim proračunom do aktivnog sudjelovanja mladih u lokalnoj zajednici“, u Gradskoj je vijećnici održana prva radionica participativnog proračuna.

Riječ je o projektu Lokalne akcijske grupe Zagorje-Sutla koji ona provodi u partnerstvu s Mrežom udruga Zagor i gradovima Pregradom, Klanjcem i Zabokom, a financira ga Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Rezultat održane radionice jesu tri projekta: „Street GIG Vol. 9.0.,“, „Zlatni gemišt trek“ i „Chil out kutak“. U naredna dva tjedna projektni će timovi provoditi predizbornu kampanju gdje će detaljno predstaviti svaki projekt, a izbori za najbolji projekt održat će se u nedjelju, 14. travnja 2019. od 15 do 20 h u Gradskoj vijećnici. Na izborima mogu glasati mlade osobe od 15 do 30 godina s prebivalištem ili boravištem na području Pregrade uz predočenje osobne iskaznice.

Da su predloženi projekti izvedivi u okviru financijskih sredstava koji su im na raspolaganju, mladima su potvrdili gradonačelnik Marko Vešligaj i pročelnik Upravnog odjela za financije i gospodarstvo Krunoslav Golub. „Sva tri projekta su izvrsna i bit će teško izabrati samo jedan. Brojni europski gradovi na ovakav način potiču mlade da se uključe u aktivnosti u gradu, a pokazalo se kako je takvim sudjelovanjem ojačano povjerenje građana u gradsku upravu, istaknuo je gradonačelnik Marko Vešligaj koji je ujedno pozvao sve mlade da izađu na izbore i odaberu projekt koji žele da se realizira u Pregradi.

m.sopek/sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.