Now Reading:
Prvi u Hrvatskoj mladi Pregračani i Pregračanke biraju što i kako žele
Full Article 2 minutes read

Prvi u Hrvatskoj mladi Pregračani i Pregračanke biraju što i kako žele

ucenici

Nakon što je 80-ak mladih dobilo nova znanja o osobnim i javnim financijama na radionicama financijske pismenosti u okviru projekta „Uzmi pare i napravi nešto za mlade: participativnim proračunom do aktivnog sudjelovanja mladih u lokalnoj zajednici“, u Gradskoj je vijećnici održana prva radionica participativnog proračuna.

Riječ je o projektu Lokalne akcijske grupe Zagorje-Sutla koji ona provodi u partnerstvu s Mrežom udruga Zagor i gradovima Pregradom, Klanjcem i Zabokom, a financira ga Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Rezultat održane radionice jesu tri projekta: „Street GIG Vol. 9.0.,“, „Zlatni gemišt trek“ i „Chil out kutak“. U naredna dva tjedna projektni će timovi provoditi predizbornu kampanju gdje će detaljno predstaviti svaki projekt, a izbori za najbolji projekt održat će se u nedjelju, 14. travnja 2019. od 15 do 20 h u Gradskoj vijećnici. Na izborima mogu glasati mlade osobe od 15 do 30 godina s prebivalištem ili boravištem na području Pregrade uz predočenje osobne iskaznice.

Da su predloženi projekti izvedivi u okviru financijskih sredstava koji su im na raspolaganju, mladima su potvrdili gradonačelnik Marko Vešligaj i pročelnik Upravnog odjela za financije i gospodarstvo Krunoslav Golub. „Sva tri projekta su izvrsna i bit će teško izabrati samo jedan. Brojni europski gradovi na ovakav način potiču mlade da se uključe u aktivnosti u gradu, a pokazalo se kako je takvim sudjelovanjem ojačano povjerenje građana u gradsku upravu, istaknuo je gradonačelnik Marko Vešligaj koji je ujedno pozvao sve mlade da izađu na izbore i odaberu projekt koji žele da se realizira u Pregradi.

m.sopek/sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.