Now Reading:
Kotka: Jedva spajamo kraj s krajem i teško je pretpostaviti kako ćemo završiti ovu godinu
Full Article 2 minutes read

Kotka: Jedva spajamo kraj s krajem i teško je pretpostaviti kako ćemo završiti ovu godinu

sivanje

Poput Varteksa i Kotka iz Krapine diči se kvalitetom. Kotkina odijela izrađena su od najfinijih vunenih tkanina, izvanrednog su kroja i odlične ‘pass-forme’ u kojoj se muškarci ugodno osjećaju i lijepo izgledaju. U njoj su posebno ponosni na svoja odijela po mjeri koja izrađuju njihovi majstori krojači Anita Pavić, Mario Gradečak i Stjepan Peček, koji su zanat izučili kod Josefa Mosera iz Njemačke.

Direktor Kotke, Josip Pelin, rekao je kako složenost izrade odijela najbolje govori i podatak da je potrebno učiniti 168 operacija uz neophodan ručni rad, kojim se iz 176 dijelova izradi muško odijelo iz visokokvalitetnih tkanina.

Unatoč sve većoj konkurenciji iz Kine i istočnoeuropskih zemalja, tvrtka danas radi isključivo muška odijela i uspješno se prilagođava zapadnoeuropskom tržištu. Na godinu proizvede oko 190 tisuća muških odijela, od kojih 186 tisuća izvozi u Njemačku, rade za Pierre Cardin, Dressler, Windsor…

Prošle je godine modernizirala proizvodnju, u što je uloženo oko 800.000 eura, čime su znatno poboljšani uvjeti rada, instalirana je nova rasvjeta, prostori su klimatizirani, radnicima je osiguran organizirani prijevoz te omogućen topli obrok.

Problem nam je rast minimalne plaće i cijena plina, struje i goriva. Moramo biti iskreni, jedva spajamo kraj s krajem i teško je pretpostaviti kako ćemo završiti ovu godinu i što će biti u sljedećem razdoblju – nije baš optimističan Pelin.

sjever.hr/lider.media.hr

Input your search keywords and press Enter.