Now Reading:
Grad Mursko Središće dobiva prvu punionicu za elektroautomobile
Full Article 2 minutes read

Grad Mursko Središće dobiva prvu punionicu za elektroautomobile

elen

Grad Mursko Središće kao najsjeverniji grad ujedno slovi i kao Sjeverna vrata Hrvatske s graničnim prijelazom kroz koji godišnje prođe oko 3,5 milijuna putnika. U ljetnim mjesecima za vrijeme turističke sezone kroz Mursko Središće prođe i do 700 tisuća putnika mjesečno te oko 200 tisuća osobnih vozila.

Obzirom na trend povećanja udjela električnih automobila njima je potrebito osigurati punjenje njihovih spremnika gorivom to jest baterija električnom energijom. Grad u sklopu svoje gospodarske politike društveno odgovornog poslovanja, a u skladu s DIREKTIVOM 2014./94/EU EUROPSKOG PARLAMENTA I VIJEĆA od 22.listopada 2014. godine o uspostavi infrastrukture za alternativna goriva te Zakonom o uspostavi infrastrukture za alternativna goriva (NN 120/2016), želi potpomognuti razvoj elektromobilnosti, kao prijevoznog modela koji će doprinijeti održivom razvoju regije, a HEP razvija prvi hrvatski lanac javno dostupnih punionica elektromotornih vozila – ELEN.

Grad daje pravo služnosti HEP-u u svrhu postavljanja i održavanja punionice elektromotornih vozila na lokaciji gradski parking (dva parkirna mjesta) kod rijeke Mure neposredno uz protupoplavni zidić. Punionica će biti u vlasništvu HEP-a koji će snositi sve troškove postavljanja, održavanja i rada punionice dok će Grad prema uputama HEP-a označiti i urediti dva parkirališna mjesta i njihovu okolinu te ih održavati označenima za vrijeme trajanja Sporazuma.

Obostrana želja Grada Mursko Središće i HEP-a je da se punionica što prije postavi, a naročito do Dana grada – 27.06. što je nekako i početak pune turističke sezone, a što je vrlo značajno za turiste koji dolaze u sve većem broju s elektrovozilima. Samo postavljanje elektropunionice zasigurno ima i ekonomski efekt jer sam proces punjenja traje neko vrijeme te su putnici iz takvog vozila potencijalni potrošači trgovačkih i ugostiteljskih usluga. Grad Mursko Središće zahvaljuje HEP-u što je prepoznao naš grad kao jedno od pogodnih lokacija za postavljanje uređaja.

m.sopek/sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.