Now Reading:
Strani turisti donijeli rekordnu zaradu od 10,1 milijardu eura
Full Article 2 minutes read

Strani turisti donijeli rekordnu zaradu od 10,1 milijardu eura

more

Prvi put su prihodi od stranih turista koji su 2018. boravili u Hrvatskoj premašili 10 milijardi eura. Ministar turizma Gari Capelli pohvalio se i da je turistička 2019. dobro krenula.

Prihodi od stranih turista u hrvatskom turizmu prošle su godine prvi puta premašili 10 milijardi eura odnosno iznosili gotovo 10,1 milijardu eura, što je za oko 603 milijuna eura ili 6,4 posto više nego u 2017., izvijestili su iz Ministarstva turizma na temelju podataka Hrvatske narodne banke (HNB).

Po podacima HNB-a samo u četvrtom tromjesečju 2018. prihodi od stranih turista u turizmu su iznosili gotovo 852 milijuna eura, što je također više nego u istom razdoblju 2017., i to za 5,6 posto ili za gotovo 45 milijuna eura.

Komentirajući te podatke, ministar turizma Gari Cappelli istaknuo je da je turizam nakon lanjskog porasta prihoda i ovu godinu počeo s nastavkom rasta turističkog prometa, što je, kako je ocijenio, preduvjet kako bi na godišnjoj razini jačali konkurentnost i ostvarivali još veće prihode te time potaknuli cjelokupno gospodarstvo.

Iz Ministarstva turizma podsjećaju pritom i na Satelitski računa turizma (TSA) Hrvatske za 2016. prema kojem je ukupna turistička potrošnja, inozemna i domaća, u toj godini dosegnula 10,4 milijardi eura.

sjever.hr/poslovni.hr

Input your search keywords and press Enter.