Now Reading:
I Varaždinci pomažu u prikupljanju novca za djevojčicu Milu
Full Article 2 minutes read

I Varaždinci pomažu u prikupljanju novca za djevojčicu Milu

sajam

Prvi ovogodišnji Dječji plac, održan u subotu, okupio je 156 prodavača iz 4 županije ( Varaždinska, Zagrebačka, Koprivničko – Križevačka i Međimurska ). Lijepo vrijeme izmamilo je i mnoštvo kupaca koji su, u velikoj ponudi rabljene dječje odjeće i obuće, mogli po povoljnim cijenama opremiti svoje mališane.

Organizatori, Gradska tržnica Varaždin i Humanitarna udruga Fb humanitarci Varaždin, prihod od sajma uplatit će na humanitarni račun za liječenje djevojčice Mile.

Podsjetimo, Mila boluje od akutne mijeloične magakariocitne leukemije. To je podtip, maligne bolesti krvi, odnosno koštane srži.

Za tu bolest je tipičan nagli porast nezrelih oblika krvnih stanica koje se skupljaju u koštanoj srži i sprečavaju normalnu proizvodnju zdravih krvnih stanica.

Djevojčica je prvi put od te bolesti oboljela prije prvog rođendana, nakon toga je šest mjeseci provela u bolnici Kantrida. Stanje je bilo bolje, bolest se povukla, no onda se prije mjesec dana ponovno vratila.

Cijela Hrvatska se ujedinila u podršci i prikupljanju novca, među njima i brojne estradne i sportske zvijezde, a pokrenuta je i web stranica Life for Mila na kojoj se uživo može pratiti tijek pristizanja svih donacija. Prema posljednjim podacima s te stranice, ukupno je prikupljeno 1.500.625,85 američkih dolara, a cilj je skupiti 2,8 milijuna dolara.

Apel za pomoć bolesnoj Mili
Pomoći možete donacijama na račun HR36 4133 0063 1100 0264 4 na ime Marin Rončević, opis plaćanja obavezno – ‘darovanje za zdravstvene potrebe – liječenje Mile Rončević’.

www.sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.