Now Reading:
Enes Garibović i reprezentacija stigli do bronce
Full Article 1 minutes read

Enes Garibović i reprezentacija stigli do bronce

enes garibović

Hrvatska muška reprezentacija u borbama (Ivan i Anđelo Kvesić, Enes Garibović, Zvonimir Živković, Ivan Martinac, Ante Mrvičić, Stjepan Štimac) osvojila je ekipnu brončanu medalju na 54. Europskom prvenstvu u karateu u španjolskom gradu Guadalajari – prenosi portal Direktno.hr.

U završnom susretu hrvatski karatisti su pobijedili Ukrajinu (Čobotar, Herčuk, Horuna, Kšenžik, Lahunov, Talibov, Torošanko) s 3-0.

Zvonimir Živković je u prvoj borbi slavio s 8-0, u nastavku do pobjede je stigao i Anđelo Kvesić (2-0), a potpuni trijumf zaokružio je Ivan Kvesić 12-3.

“Samo sam želio što prije izaći na tatami i pokazati što znam…Prava smo ekipa – svi za jednog, jedan za sve”, istaknuo je Zvonimir Živković koji je otvorio put prema bronci u završnom dvoboju, a slična su razmišljanja i svih ostalih naših reprezentativaca.

Hrvatska je tako osvojila čak 81. seniorsku medalju u povijesti europskih prvenstava od samostalnosti, a prvenstvo u Španjolskoj završava s tri bronce. Ivan Kvesić nakon novih uspjeha već sada vrlo je blizu nastupu na Olimpijskim igrama u Tokiju. Na EP u Guadalajari sudjelovalo je 508 natjecatelja iz 51 zemlje.

www.sjever.hr/direktno.hr

Input your search keywords and press Enter.