Now Reading:
Sanja Čačko pobjednica 13. izdanja “Babičinih kolača”
Full Article 1 minutes read

Sanja Čačko pobjednica 13. izdanja “Babičinih kolača”

babicini kolaci

Ovogodišnja pobjednica 13. izdanja “Babičinih kolača” je Sanja Čačko iz Hrašćine, koja je ispekla pobjednički kolač pod nazivom “Slatko od bijele koruze”. Drugo mjesto osvojila je Zdenkica Ljubić iz Oroslavja sa kolačem “Pita od kašei oraha”, dok je treće mjesto osvojila Vesna Hršak iz Krapine sa kolačem “Dedek na tenko”.

U kategoriji “Izvorno zagorsko”, ovogodišnja pobjednica je Mirica Sinković iz Donje Stubice. Bakica Mirica ispekla je “Slatke i slane vanjkušeke”.

Nagrade su pobjednici te bakicama koje su osvojile drugo i treće mjesto, uručili župan KZŽ Željko Kolar te potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić. Događanju su nazočili i zamjenici župana Jasna Petek i Anđelko Ferek – Jambrek.

Ove godine 42 babice su se natjecale pred ocjenjivačkom komisijom koju su činili vrsni gastronomski znalci: Branko Čukelj, direktor hrane i pića u hotelu Sheraton, dopredsjednik Hrvatskog kuharskog saveza a ujedno i predsjednik ovogodišnje ocjenjivačke komisije,  Božica Brkan, glavna urednica internetskog portala Oblizeki i  Dražen Đurišević, promotor Podravkine kuhinje.

m.sopek/sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.