Now Reading:
Potpisani ugovori o produženju zakupa županijskih lovišta
Full Article 2 minutes read

Potpisani ugovori o produženju zakupa županijskih lovišta

Na rok od deset godina, potpisani su ugovori sa 61-nim lovozakupnikom o produženju zakupa županijskih (zajedničkih) lovišta. Odluku o produženju zakupa lovišta, do 31. ožujka 2029., donijela je Županijska skupština, a ugovore je s predstavnicima lovačkih udruga potpisala zamjenica župana Nadica Žužak. Potpisivanje je upriličeno u lovačkom domu LD „Fazan“ u Pušći.

„Prilika je ovo da lovcima iskažemo zahvalnost za njihov rad. Oni su osobe koje iznimno poštuju i vole prirodu. U uvjetima velikog broja neobrađenih površina, kada se divljač spušta u naseljena mjesta, iznimno smo zadovoljni aktivnostima lovačkih društava. Velika uloga lovce čeka i u sprečavanju širenja afričke svinjske kuge“, rekla je zamjenica Žužak, naglasivši da se ugovori produžuju pod jednakim uvjetima i uz jednaki iznos zakupnine kao i dosad.

„Godišnje od naknade za zakup lovišta Županija prihoduje preko 1,1 milijun kuna i sva ta sredstva ‘vraćamo’ nazad lovačkim društvima, kroz naš javni poziv, za njihove potrebe. Sufinanciramo unos divljači u lovišta, uzgoj pernate divljači, nabavu opreme za uzgoj i zaštitu divljači, premiju osiguranja lovišta, sprečavanje šteta od divljači, gradnju i adaptaciju lovačkih domova i objekata za obradu i čuvanje mesa divljači“, podsjetila je zamjenica Žužak, rekavši da će javni poziv za dodjelu potpora za razvoj i unapređenje lovstva u 2019. biti raspisan početkom travnja. Za ovu namjenu Županija je u proračunu predvidjela 1,18 milijuna kuna.

Marinko Šebečić, predsjednik Lovačkog saveza Zagrebačke županije, rekao je da je produženje zakupa lovišta „kruna dosadašnjega uspješnoga gospodarenja lovištima i priznanje lovcima od strane Županije za dobar rad“.

„Izuzetno smo zadovoljni suradnjom sa Županijom. Profesionalno sam zaposlen u Hrvatskom lovačkom savezu i dobro znam kako funkcioniraju druge županije“, rekao je Šebečić.

Lovcima se uvodno obratila i načelnica Pušće Anđela Cirkveni, naglasivši dobru suradnju s lokalnim, Lovačkim društvom „Fazan“.

sjever.hr/www.zagrebacka-zupanija.hr

Input your search keywords and press Enter.