Now Reading:
Najbolje od proizvođača iz Varaždinske županije nudi se posjetiteljima sajma Proizvodi hrvatskog sela
Full Article 2 minutes read

Najbolje od proizvođača iz Varaždinske županije nudi se posjetiteljima sajma Proizvodi hrvatskog sela

sajam

Na 18. sajmu Proizvodi hrvatskog sela, koji je u petak, 29. ožujka, otvoren u Zagrebu, predstavlja se i 15 proizvođača iz Varaždinske županije. Riječ je o najstarijem i najvećem sajmu tradicijskih proizvoda u Hrvatskoj, na kojem je u proteklih 17 godina izlagalo više od 5.000 proizvođača, a posjetilo ga je tisuće posjetitelja, među kojima i strani turisti.

Varaždinska županija je i ove godine s 18.750 kuna pomogla da se u Zagrebu predstavi 15 naših proizvođača.

Svoje proizvode predstavljaju: OPG Pocedulić Dario, Elton d.o.o, Iva Pešut – Tkalačka radionica, OPG Petrović Andreja, OPG Mirko Lastavec ispred poljoprivredne zadruge Ludbreški kraj, OPG Kotišćak Josip, Eko breg Ronald Bakal, OPG Metlikovec Slobodan, Zadruga Lepoglavske čipke, OPG Kurtek, DOMED – obrt za pčelarstvo, LUKIVINA –Franjo Makar, Goga Gluten Fri, OPG Marica Držajić i Božena Carević.

Sajam Proizvodi hrvatskog sela održava se od petka, 29. ožujka, do nedjelje, 31. ožujka, na prostoru Pučkog otvorenog učilišta u Ulici grada Vukovara 68 u Zagrebu. Ulaz za posjetitelje je besplatan, a radno vrijeme je od 9 do 19 sati.

Cilj Sajma je pomoć malim i srednjim poljoprivrednim gospodarstvima u promociji i prodaji njihovih proizvoda, kao i omogućiti posjetiteljima kupnju tradicijskih domaćih proizvoda do kojih teško dolaze jer se većina ovih proizvoda ne nudi trgovačkim lancima. Nude se suhomesnati proizvodi, domaći sirevi, med i ostali pčelinji proizvodi, eko proizvodi, ulje i ocat, vina, rakije, liker te proizvodi tradicijskih obrta i kućne radinosti.

Otvorenju 18. sajma prisustvovao je pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj dr. sc. Dragutin Vincek.

www.sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.