Now Reading:
Predstavljeni novi Okusi varaždinskog kraja: Istinski dobro – tradicija koja osvaja!
Full Article 3 minutes read

Predstavljeni novi Okusi varaždinskog kraja: Istinski dobro – tradicija koja osvaja!

okusi

I ove godine Turistička zajednica Varaždinske županije organizira gastronomski događaj koji se održava 4. put u suradnji s 15 ugostiteljskih objekata koji su nositelji standarda Okusi varaždinskog kraja. Ovogodišnja manifestacija predstavljena je danas 29. ožujka, u hotelu La’Gus , a predstavili su je Natalija Martinčević, predsjedateljica Turističke zajednice Varaždinske županije, Miran Bojanić Morandini, direktor Turističke zajednice Varaždinske županije te predstavnici restorana uključenih u Okuse varaždinskog kraja.

Moto ove vrhunske gastronomske manifestacije je: „Istinski dobro – tradicija koja osvaja!“ Građani će od 5. do 15. travnja u restoranima Varaždinske županije po cijeni od svega 80 kuna moći izabrati meni od 3 slijeda u ukupno 15 restorana, a novost u ovogodišnjim okusima je da dva restorana  petkom imaju treći meni s jelima od riba s obzirom da je vrijeme Korizme (restoran i zalogajnica Šanjek; hotel Varaždin).

– Jako nam je drago da je naša manifestacija Okusi varaždinskog kraja postala brend Varaždinske županije i da su ju prepoznali i domaći i strani turisti. Danas je gastronomija nezaobilazni dio ponude, to turisti traže i mi se upravo tu želimo brendirati s našim domaćim proizvodima. Varaždinska županija dokazano je u vrhu kvalitetne gastronomije i pozivam sve da dođu i uživaju u delicijama naših restorana. – naglasila je Martinčević.

Martinčević je na konferenciju došla s košarom punom 100% bučinog ulja u originalnoj prepoznatljivoj boci te ga podijelila predstavnicima restorana kako bi ih potaknula da upravo originalna boca varaždinskog bučinog ulja bude na svakom stolu u svakom restoranu.

Poseban naglasak u ovogodišnjim menijima ponovno je stavljen na jela od Varaždinskog bučinog ulja, ali i na svim našim domaćim kvalitetnim proizvodima. Za jedinstveno i kvalitetno ulje je pokrenut postupak zaštite naziva oznakom zemljopisnog podrijetla na razini Republike Hrvatske. Martinčević je podsjetila i da će Varaždinska županija imati najveći broj zaštićenih proizvoda od svih županija u Republici Hrvatskoj. 

Bučino ulje ima izuzetno široku primjenu u gastronomiji; od hladnog predjela preko glavnog jela pa sve do deserta, a veliki odaziv na prošlogodišnju manifestaciju dokaz je da su građani prepoznali trud ali i poseban okus koji daje buča i bučino ulje.

– Sjećanja uz putovanja vežu se uz okuse, vizualno i mirise, a upravo okusi i mirisi vežu se uz gastronomiju. U Varaždinskoj županiji imamo što ponuditi i vjerujem da će nas turisti zbog naše gastronomije više posjećivati. Jela koja naši restorani nude u ovoj manifestaciji su tradicionalna ali spremljena na moderan način- naglasio je direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini.

– U našem hotelu radimo samo s domaćim i kvalitetnim namirnicama, ponekad je to teži ali daleko kvalitetniji put . Strani gosti više preferiraju autohotona jela i trudimo se to im servirati. – naglasio je Darko Perši, voditelj restorana hotela La’Gus

U manifestaciji Okusi varaždinskog kraja sudjeluju: restoran August, restoran Bedem, restoran Garestin, kavana Dora, restoran Palatin, restoran i zalogajnica Šanjek, hotel Varaždin, restoran Verglec iz Varaždina, restoran Arabela iz Globočeca Ludbreškog, Grešna pilnica iz Klenovnika, hotel La Gus i Zlatne gorice iz Gornjeg Kneginca, hotel Minerva i Đurina hiža.

www.sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.