Now Reading:
Održana 8. sjednica Kolegija gradonačelnika i načelnika općina Međimurske županije
Full Article 2 minutes read

Održana 8. sjednica Kolegija gradonačelnika i načelnika općina Međimurske županije

U vijećnici Međimurske županije održan je 8. sjednica Kolegija gradonačelnika i načelnika općina u Međimurskoj županiji. Sjednicom je predsjedala načelnica općine Pribislavec Višnja Ivačić, a prisustvovali su joj i njen zamjenik, načelnik općine Nedelišće Darko Dania, zamjenici župana Sandra Herman i Josip Grivec, načelnici i gradonačelnici, ili njihovi predstavnici, iz svih općina i gradova Međimurske županije kao i pročelnici, ravnatelji te direktori županijskih institucija.

Prisutnima se na početku sjednice obratila zamjenica međimurskog župana Sandra Herman uz molbu za suradnju oko podjele uskrsnica umirovljenicima. Taj je projekt Međimurska županija pokrenula prošle godine, no poučeni tadašnjim iskustvom, kada podaci Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje oko visine mirovina umirovljenika nisu bili meritorni, za angažman mole gradonačelnike i načelnike općina. „Željeli bismo ove godine projekt provesti što kvalitetnije. Znamo da mnoge općine i gradovi također dodjeljuju uskrsnice i božićnice, ali i da u okviru jedinica lokalne samouprave dobro funkcioniraju socijalna vijeća. Danas smo vam poslali i službeni dopis u kojem molimo da zajedno sa svojim socijalnim vijećima do 8. travnja pošaljete popise umirovljenika koji primaju mirovinu do 500 kuna te od 500 do 1500 kuna mjesečno“, pojasnila je zamjenica Herman te dodala kako je ove godine u županijskom proračunu za uskrsnice umirovljenicima izdvojeno 750 tisuća kuna.

Na Kolegiju su predstavljene nove tehnologije zbrinjavanja otpada, ali i natječaji iz ESI fondova, unapređenje stanja sigurnosti na području Međimurske županije te o izborima za članove vijeća nacionalnih manjina te predstavnike nacionalnih manjina u jedinicama lokalne i područne samouprave, koje su dužni raspisati Međimurska županija, gradovi Čakovec i Mursko Središće te općine Domašinec, Donji Vidovec, Gornji Mihaljevec, Kotoriba, Mala Subotica, Nedelišće, Orehovica, Podturen, Pribislavec, Sveti Martin na Muri i Štrigova koji se održavaju 5. svibnja ove godine.

m.sopek/sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.