Now Reading:
Posavec: Država mora jednostavno prestati davati novce iz javnog proračuna odnosno prestati uzimati iz džepova građana
Full Article 2 minutes read

Posavec: Država mora jednostavno prestati davati novce iz javnog proračuna odnosno prestati uzimati iz džepova građana

matija posavec

I dalje su mediji puni izjava vezano uz stanje u Uljaniku i sve izgledniji stečaj. Na traženje novinara u utorak je sve to komentirao i međimurski župan Matija Posavec. Poručio je da nitko nije pomagao tvrtkama na sjeveru Hrvatske kad su propadale.

-Što se tiče same teme ja moram reći jednu stvar. Mi živimo ovdje na sjeveru. I ovdje su propadale tvrtke. Imali smo tvrtke sa tisućama i tisućama zaposlenih. U građevinarstvu, u tekstilnoj i obućarskoj industriji. Nikoga tada nije bilo briga da osigura neke poticaje, da osigura jamstva, da spasi radna mjesta. Ljudi su ostajali bez radnih mjesta. Prema tome taj maćehinski odnos države prema sjeveru Hrvatske, prema Međimurju, prema Varaždinu i prema Zagorju je bila apsolutno pogrešna politika – rekao je međimurski župan dodajući da su se poduzetnici na sjeveru Hrvatske snalazili sami i nitko ih nije pitao što im to treba.

-Jednostavno, kako se to kaže kod nas, “pljunuli smo u šake” i stvarali novu i dodanu vrijednost. I zato na sve ovo gledamo malo drugačije jer smo se za sve morali izboriti sami – zaključio je Posavec.

Na dodatno novinarsko pitanje smatra li da je stečaj opravdan Posavec je kazao da je to odluka koju će morati donijeti netko drugi na temelju svih pokazatelja ili elemenata koji se moraju staviti na stol.

-Ja tih informacija nemam ali država mora jednostavno prestati davati iz javnog proračuna novce odnosno prestati uzimati iz džepova građana – poručio je Posavec.

s.kalajdžija/sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.