Now Reading:
Izdržite još dan dva vjetrovitog vremena. Prema vikendu smirivanje i sve toplije
Full Article 2 minutes read

Izdržite još dan dva vjetrovitog vremena. Prema vikendu smirivanje i sve toplije

prognoza

Danas nas očekuje djelomice sunčano te i dalje razmjerno vjetrovito. Povremeno više oblaka bit će u sjeverozapadnim krajevima, ali će biti uglavnom suho. Puhat će većinom umjeren sjeveroistočni i sjeverni vjetar, na Jadranu umjerena i jaka na udare olujna, podno Velebita i orkanska bura. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 10 do 16, u gorskoj Hrvatskoj od 5 do 9 °C.

Najviša dnevna temperatura na sjeveru Hrvatske biti će oko 8 stupnjeva u Krapini, Čakovcu i Varaždinu dok bi Koprivnica trebala biti oko stupnja toplija.

Sutra će prevladavati sunčano, na zapadu unutrašnjosti povremeno uz promjenjivu naoblaku. Vjetar umjeren sjeveroistočni, u višem gorju ponegdje i jak, a duž obale jaka bura s olujnim udarima. Ujutro u unutrašnjosti mjestimice mraz. Najniža temperatura od -2 do 2, duž obale i na otocima od 7 do 10, a najviša dnevna između 9 i 14 u unutrašnjosti, te od 14 do 17 °C na Jadranu.

Biometeorološke prilike će biti uglavnom povoljne. Ujutro će biti hladno, osobito u Lici i Gorskom kotaru, pa preporučamo adekvatnu zaštitu kroničnim bolesnicima. Tijekom dana, vjetar može stvarati manje tegobe kod vrlo osjetljivih meteoropata, dok će se većina ljudi osjećati dobro.

Temperatura uobičajena za ovo doba godine, dnevna u porastu prema kraju tjedna, a u unutrašnjosti postoji mogućnost jutarnjeg mraza osobito u četvrtak.

www.sjever.hr/DHMZ

Input your search keywords and press Enter.