Now Reading:
Varaždinski karatista Enes Garibović spreman za Svjetsko prvenstvo
Full Article 2 minutes read

Varaždinski karatista Enes Garibović spreman za Svjetsko prvenstvo

enes garibović

Hrvatska karate reprezentacija s optimizmom dočekuje EP, kojem će ovoga tjedna domaćin biti španjolski grad Guadalajara, 50-tak km udaljen od Madrida.

Unatoč osvojenim odličjima, želim se prije svega fokusirati na svaki meč koji radim, dati sve od sebe, pružiti maksimum i ako tako bude, dobar rezultat neće izostati, istaknuo je na konferenciji za novinare u Zagrebu aktualni svjetski prvak u poluteškoj kategoriji (-84 kg) Ivan Kvesić koji je na prošlom EP-u u Novom Sadu osvojio i srebrnu medalju.

Izborna natjecanja i pripremne turnire odradili smo vrlo dobro, imamo odličnu, složnu ekipu i nadamo se najboljem, rekao je Enes Garibović koji će osim u ekipnom nastupiti i u pojedinačnom natjecanju, u kategoriji do 75 kg.

Upravo zbog Europskih igara u Minsku, EP u karateu održava se već u ožujku, što nije uobičajeni termin. No, kako je to prvenstvo kvalifikacijsko i za Europske igre u Bjelorusiji, u Španjolskoj je Europsko prvenstvo već krajem ožujka. U proteklom razdoblju imali smo niz aktivnosti, a sve s ciljem da naši sportaši imaju koliko je to moguće sve organizacijski posloženo kako bi se u miru zajedno sa svojim stručnim stožerima pripremali za ovako važno natjecanje, riječi su predsjednika Hrvatskog karate saveza Davora Cipeka.

www.sjever.hr/HRT

Input your search keywords and press Enter.