Now Reading:
Štromar poručio škveranima u Puli da traže novi posao a onda je stigao odgovor Plenkovića
Full Article 2 minutes read

Štromar poručio škveranima u Puli da traže novi posao a onda je stigao odgovor Plenkovića

plenkovic

Vlada nema namjeru sudjelovati u restruktiriranju Uljanika i 3. maja sa strateškim partnerom Tomislavom Debeljakom i DIV Grupom već će brodogradilišta poslati u stečaj najavio je potpredsjednik Vlade Predrag Štromar gostujući u studiju 24 sata. Upitan hoće li Uljanik u stečaj ili restrukturiranje, Štromar je rekao:

‘Sad je situacija već dosta jasna i dobili smo informacije od ministara i premijera koliko treba uložiti ako se ide u restrukturiranje i koliko treba platiti ako se ne ide. To je sad velika razlika i vrlo brzo će biti odluka.

I u drugim krajevima je bilo takvih pitanja, Varteks bio stečaj i na kraju se restrukturirao svojim novcem bez i jedne kune poreznih obveznika. Pevec išao u stečaj i on pozitivni primjer da se može raditi u stečaju i poslovati. Siguran sam da će u škverovima biti aktivnosti, ali ne na ovaj način, da se daju sredstva poreznih obveznika.’

Na konstataciju da je, dakle, Vlada izabrala stečaj, a ne restrukturiranje sa strateškim partnerom, Štromar je odgovorio:

“Vidjet ćemo još u ovih par sljedećih par dana. Ali moje mišljenje je da treba razriješiti i reći radnicima: Možete, zahvaljujući rastu bruto domaćeg proizvoda, zahvaljujući potražnji za radnicima, raditi na drugom, boljem, kvalitetnije plaćenom mjestu. Oni sad rade za minimalac, a siguran sam da mogu naći posao negdje drugdje, čak i u Istri, da ne moraju ići negdje daleko na kontinentalni dio. To ne znači da možda i neće imati posla u škverovima, ali bolje plaćen.”

Nakon tog istupa u javnosti potpredsjednika Štromara javio se i predsjednik Vlade Andrej Plenković. Za poruku potpredsjednika Vlade Predraga Štromara radnicima brodogradilišta da traže novi posao, Plenković je rekao kako misli da je u tom intervjuu Štromar možda bio pod dojmom s radnog sastanka parlamentarne većine, a konačna odluka nije donesena.

www.sjever.hr/max.portal/t portal

Input your search keywords and press Enter.