Now Reading:
Štromar poručio škveranima u Puli da traže novi posao a onda je stigao odgovor Plenkovića
Full Article 2 minutes read

Štromar poručio škveranima u Puli da traže novi posao a onda je stigao odgovor Plenkovića

plenkovic

Vlada nema namjeru sudjelovati u restruktiriranju Uljanika i 3. maja sa strateškim partnerom Tomislavom Debeljakom i DIV Grupom već će brodogradilišta poslati u stečaj najavio je potpredsjednik Vlade Predrag Štromar gostujući u studiju 24 sata. Upitan hoće li Uljanik u stečaj ili restrukturiranje, Štromar je rekao:

‘Sad je situacija već dosta jasna i dobili smo informacije od ministara i premijera koliko treba uložiti ako se ide u restrukturiranje i koliko treba platiti ako se ne ide. To je sad velika razlika i vrlo brzo će biti odluka.

I u drugim krajevima je bilo takvih pitanja, Varteks bio stečaj i na kraju se restrukturirao svojim novcem bez i jedne kune poreznih obveznika. Pevec išao u stečaj i on pozitivni primjer da se može raditi u stečaju i poslovati. Siguran sam da će u škverovima biti aktivnosti, ali ne na ovaj način, da se daju sredstva poreznih obveznika.’

Na konstataciju da je, dakle, Vlada izabrala stečaj, a ne restrukturiranje sa strateškim partnerom, Štromar je odgovorio:

“Vidjet ćemo još u ovih par sljedećih par dana. Ali moje mišljenje je da treba razriješiti i reći radnicima: Možete, zahvaljujući rastu bruto domaćeg proizvoda, zahvaljujući potražnji za radnicima, raditi na drugom, boljem, kvalitetnije plaćenom mjestu. Oni sad rade za minimalac, a siguran sam da mogu naći posao negdje drugdje, čak i u Istri, da ne moraju ići negdje daleko na kontinentalni dio. To ne znači da možda i neće imati posla u škverovima, ali bolje plaćen.”

Nakon tog istupa u javnosti potpredsjednika Štromara javio se i predsjednik Vlade Andrej Plenković. Za poruku potpredsjednika Vlade Predraga Štromara radnicima brodogradilišta da traže novi posao, Plenković je rekao kako misli da je u tom intervjuu Štromar možda bio pod dojmom s radnog sastanka parlamentarne većine, a konačna odluka nije donesena.

www.sjever.hr/max.portal/t portal

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.