Now Reading:
Dunja Mazzocco Drvar otkrila kada nam se vraća sunce i kakav nas vikend čeka, ali prije toga…
Full Article 2 minutes read

Dunja Mazzocco Drvar otkrila kada nam se vraća sunce i kakav nas vikend čeka, ali prije toga…

vrijeme

U prognozi poznate meteorologinje Dunje Mazzocco Drvar za RTL,otkriveno je kako će fronta već u utorak, sredinom dana, napustiti naše područje, a na nas će sve izraženije utjecati anticiklona sa zapada Europe.

Kiša koja pada će već do jutra prestati u sjevernim područjima, do sredine dana i u većem dijelu zemlje, a kišno će ostati samo još na južno dalmatinskim otocima i dubrovačkom području.

U gorju će padati mokar snijeg, ali malo i bez zadržavanja. Bit će vjetrovito, na kopnu uz umjeren sjeveroistočnjak, na moru uz buru koja će pod Velebitom imati orkanske udare, a južnije uglavnom olujne. Jutro će biti hladno, a na vjetru vrlo hladno, upozorava Drvar.

Poslijepodne nas očekuje razvedravanje, najprije u Međimurju i Podravini, a zatim i u cijeloj središnjoj Hrvatskoj. Zadržat će se vjetrovito i hladno, osobito na sjeveru.

Na kraju, zaključila je meteorologinja, još jednom upozorenje na neugodno, mjestimice čak i opasno vrijeme u utorak. Državni hidrometeorološki zavod upozorava na udare bure i do 140 kilometara na sat koji će svakako ograničavati promet i plovidbu, a mogli bi ponovno uzrokovati i štetu. Ni vjetar od oko 55 kilometara na sat u unutrašnjosti nije zanemariv, zaštitite se!

sjever.hr / www.tportal.hr

Input your search keywords and press Enter.