Now Reading:
Evo kako će se u Varaždinu obilježiti Svjetski i Europski tjedan novca
Full Article 2 minutes read

Evo kako će se u Varaždinu obilježiti Svjetski i Europski tjedan novca

novac

Hrvatska gospodarska komora jedan je od dionika Nacionalnog strateškog okvira financijske pismenosti potrošača za razdoblje od 2015. do 2020., a u suradnji s institucionalnim partnerima i članicama udruženja financijskih institucija HGK provodi različite edukativno-informativne aktivnosti usmjerene ka podizanju financijske pismenosti građana i poslovnih subjekata.

Tijekom 2018. godine kroz različite oblike financijske edukacije, obuhvaćeno je oko 1.300 učenika, studenata i profesora u jedanaest hrvatskih gradova, revidirana je i tiskana prigodna brošura o osnovnim pojmovima i principima financijskog poslovanja, a sudionici su dobili i druge informativno-edukativne materijale.

I ove godine HGK nastavlja provođenje edukacija za učenike srednjih škola i tradicionalno obilježavanje Svjetskog i Europskog tjedna novca od 25. do 29. ožujka.
U Varaždinu će se edukacija održati u četvrtak, 28. ožujka, s početkom u 11 sati u prostorijama Županijske komore Varaždin, Petra Preradovića 17 (velika dvorana, III. kat).

Predviđeno trajanje predavanja je 90 minuta, a obuhvatit će sljedeće tematske cjeline:
– HANFA –  značaj financijske pismenosti i uloga HANFA-e
– Raiffeisenbank Austria d.d.- bankarstvo i upravljanje osobnim financijama
– GRAWE Hrvatska d.d.- uloga i značaj osiguranja
– Erste Asset Management d.o.o. – tržište kapitala i investicijski fondovi

Pozvani su učenici srednjih škola iz Varaždinske županije, a na edukaciji će im se dijeliti iedukativno-informativni materijali.

www.sjever.hr/aktualno.hr

Input your search keywords and press Enter.