Now Reading:
Čakovečki mališani dobili nove jaslice
Full Article 3 minutes read

Čakovečki mališani dobili nove jaslice

Prekrasno proljetno vrijeme u petak prijepodne, došlo je kao naručeno za otvaranje novih jaslica u Čakovcu. Nakon nekoliko mjeseci gradnje, te obavljenog tehničkog pregleda, svečano je otvoren novoizgrađeni objekt u Dječjem vrtiću „Maslačak“ u čakovečkim Martanama. Investicija je bila vrijedna nešto manje od 5 milijuna kuna, a sa milijun i 200 tisuća sufinanciralo ju je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

22.03.2019., Cakovec- Otvorene nove jaslice u vrticu Maslacak. Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

U novom objektu, nalaze se dvije prostorije za jasličke skupine, pomoćne prostorije, spojni hodnik te terasa, ukupne veličine 500 četvornih metara. U njima je već od prošlog tjedna smješteno 32 djece, čime su znatno smanjene liste čekanja za smještaj u jaslicama na području Grada Čakovca.

U prigodnom obraćanju, ravnateljica Dječjeg vrtića „Cvrčak“, u čijem sklopu djeluje vrtić „Maslačak“, rekla je da je danas veliki dan za njihovu ustanovu, ali i sam grad. Novi jaslički kapaciteti prijeko su potrebni, posebice u ovom dijelu grada jer ovdje živi mnogo mladih obitelji.  Nove jaslice su prekrasne, opremljene prema svim standardima, te će djeci u njima boravak sigurno bili lijep i ugodan. Zahvalila se Gradu Čakovcu što je prepoznao potrebe te izgradio ovaj objekt.

22.03.2019., Cakovec- Otvorene nove jaslice u vrticu Maslacak. Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač istaknuo je da je ova investicija dio planiranih ulaganja u predškolski odgoj na području Grada Čakovca. Lani je energetski obnovljen vrtić u Mačkovcu, a ove godine i dogradnja vrtića u Ivanovcu. Sve te investicije zajedno stoje gotovo 9 milijuna kuna, a 3 milijuna i 300 tisuća osigurano je iz vanjskih izvora, rekao je gradonačelnik Kovač te naglasio da je na području Grada Čakovca 75 posto djece u dobi od 3 do 6 godina polazi vrtić, što je u nacionalnim okvirima jedan od najboljih rezultata.

„Grad Čakovec ponosi se titulom Grada prijatelja djece, svake godine nastojimo taj status dodatno potvrditi, a ovaj novi objekt tome ide u prilog. Dio je naše strategije koja investicije u obrazovanje, kako u gradnju i obnovu zgrada, tako i u takozvane nadstandarde stavlja u prvi plan. Uostalom, upravo zbog tih ulaganja i strategije u obrazovanju, prošle smo godine proglašeni najboljim gradom u Hrvatskoj.“, naglasio je Stjepan Kovač.

Na kraju, zahvalio se svima koji rade u obrazovnim ustanovama na području Grada Čakovca, a posebno odgajateljicama i svim zaposlenim u gradskim vrtićima. Također, zahvalio se i svima koji su sudjelovali u prijavi, projektiranju i gradnji ovog objekta te Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku koje je prepoznala vrijednost i sufinanciralo  ovaj projekt.

22.03.2019., Cakovec- Otvorene nove jaslice u vrticu Maslacak. Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Novi objekt simboličnu su prisjećanjem vrpce, u uporabu predali oni kojima je namijenjen, djeca, polaznici „Maslačka“. Vrpcu je prerezala Marta iz starije grupe, koja će iz ove ustanove, kao i sva ostala djeca, zahvaljujući ponajprije odgojiteljicama jednog dana otići prepuna prelijepih sjećanja na vrtićke dane.

Investicija je ukupno stajala 4,801.769,78 kuna. U taj iznos, osim gradnje, uračunato je i nabavka opreme te uređenje okoliša.

sjever.hr / www.cakovec.hr

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.