Now Reading:
Čakovečki mališani dobili nove jaslice
Full Article 3 minutes read

Čakovečki mališani dobili nove jaslice

Prekrasno proljetno vrijeme u petak prijepodne, došlo je kao naručeno za otvaranje novih jaslica u Čakovcu. Nakon nekoliko mjeseci gradnje, te obavljenog tehničkog pregleda, svečano je otvoren novoizgrađeni objekt u Dječjem vrtiću „Maslačak“ u čakovečkim Martanama. Investicija je bila vrijedna nešto manje od 5 milijuna kuna, a sa milijun i 200 tisuća sufinanciralo ju je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

22.03.2019., Cakovec- Otvorene nove jaslice u vrticu Maslacak. Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

U novom objektu, nalaze se dvije prostorije za jasličke skupine, pomoćne prostorije, spojni hodnik te terasa, ukupne veličine 500 četvornih metara. U njima je već od prošlog tjedna smješteno 32 djece, čime su znatno smanjene liste čekanja za smještaj u jaslicama na području Grada Čakovca.

U prigodnom obraćanju, ravnateljica Dječjeg vrtića „Cvrčak“, u čijem sklopu djeluje vrtić „Maslačak“, rekla je da je danas veliki dan za njihovu ustanovu, ali i sam grad. Novi jaslički kapaciteti prijeko su potrebni, posebice u ovom dijelu grada jer ovdje živi mnogo mladih obitelji.  Nove jaslice su prekrasne, opremljene prema svim standardima, te će djeci u njima boravak sigurno bili lijep i ugodan. Zahvalila se Gradu Čakovcu što je prepoznao potrebe te izgradio ovaj objekt.

22.03.2019., Cakovec- Otvorene nove jaslice u vrticu Maslacak. Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač istaknuo je da je ova investicija dio planiranih ulaganja u predškolski odgoj na području Grada Čakovca. Lani je energetski obnovljen vrtić u Mačkovcu, a ove godine i dogradnja vrtića u Ivanovcu. Sve te investicije zajedno stoje gotovo 9 milijuna kuna, a 3 milijuna i 300 tisuća osigurano je iz vanjskih izvora, rekao je gradonačelnik Kovač te naglasio da je na području Grada Čakovca 75 posto djece u dobi od 3 do 6 godina polazi vrtić, što je u nacionalnim okvirima jedan od najboljih rezultata.

„Grad Čakovec ponosi se titulom Grada prijatelja djece, svake godine nastojimo taj status dodatno potvrditi, a ovaj novi objekt tome ide u prilog. Dio je naše strategije koja investicije u obrazovanje, kako u gradnju i obnovu zgrada, tako i u takozvane nadstandarde stavlja u prvi plan. Uostalom, upravo zbog tih ulaganja i strategije u obrazovanju, prošle smo godine proglašeni najboljim gradom u Hrvatskoj.“, naglasio je Stjepan Kovač.

Na kraju, zahvalio se svima koji rade u obrazovnim ustanovama na području Grada Čakovca, a posebno odgajateljicama i svim zaposlenim u gradskim vrtićima. Također, zahvalio se i svima koji su sudjelovali u prijavi, projektiranju i gradnji ovog objekta te Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku koje je prepoznala vrijednost i sufinanciralo  ovaj projekt.

22.03.2019., Cakovec- Otvorene nove jaslice u vrticu Maslacak. Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Novi objekt simboličnu su prisjećanjem vrpce, u uporabu predali oni kojima je namijenjen, djeca, polaznici „Maslačka“. Vrpcu je prerezala Marta iz starije grupe, koja će iz ove ustanove, kao i sva ostala djeca, zahvaljujući ponajprije odgojiteljicama jednog dana otići prepuna prelijepih sjećanja na vrtićke dane.

Investicija je ukupno stajala 4,801.769,78 kuna. U taj iznos, osim gradnje, uračunato je i nabavka opreme te uređenje okoliša.

sjever.hr / www.cakovec.hr

Input your search keywords and press Enter.