Now Reading:
Učenici Srednje škole Pregrada državni prvaci iz ekologije
Full Article 2 minutes read

Učenici Srednje škole Pregrada državni prvaci iz ekologije

Učenici Srednje škole Pregrada su i ove školske godine sudjelovali na državnom Ekološkom kvizu „Lijepa naša“ te su osvojili 1. mjesto.
Kviz je održan u Zagrebu od 15. do 17. ožujka, a pobjeda je ostvarena u konkurenciji od 20 srednjih škola te se tako nastavio niz uspješnih sudjelovanja škole na ovom natjecanju.

Naime, Srednja škola Pregrada je na navedenom natjecanju već niz godina među najuspješnijima i redovno osvaja jedno od prvih pet mjesta.
U školi djeluje ekološka grupa u okviru koje učenici i njihovi mentori svake godine osmišljavaju i provode interdisciplinaran projekt iz područja ekologije i održivog razvoja. S istim sudjeluju na Ekološkom kvizu „Lijepa naša“ gdje se uz prezentaciju projekta, natječu u znanju iz biologije, kemije i geografije, što znači da s učenicima timski rade profesori navedenih predmeta.


Uobičajeno, ekipa se sastoji od učenika gimnazije 1.-4. razreda, a ove godine u ekipi su bili Lara Jazbec, 1.a, Luka Štruk, 2.a, Eva Horvat, 3.a i Leonardo Biruš, 4.a., pod vodstvom profesorice biologije Neale Čuljat Tomašić. Tema projekta bila je Školski mini arboretum – istražilo se koliko učenici prepoznaju biljne vrste iz okoliša škole, posađene su autohtone vrste drveća, provedena je edukacija o drveću i grmlju te je s istom temom postavljena izložba u auli škole. Uz pokazano zavidno znanje, posebno vrijedno je što su se među posađenim biljkama našla dva klona Gupčeve lipe.

sjever.hr / www.kzz.hr

Input your search keywords and press Enter.