Now Reading:
Recept za čokoladnu tortu koja se ne peče, najdraži kolač princa Williama i njegove bake
Full Article 2 minutes read

Recept za čokoladnu tortu koja se ne peče, najdraži kolač princa Williama i njegove bake

Čokoladna torta ima jako malo sastojaka i ne peče se, što je čini odličnim izborom i za one koji se ne snalaze najbolje u kuhinji. Ova jednostavna, ali zasitna slastica omiljen je desert princa Williama i njegove bake, kraljice Elizabete.

Britanska kraljica, otkriva kraljevski chef i bivši osobni kuhar Elizabete II, Darren McGrady, obožava ovu poslasticu, a to je ujedno i najdraži kolač njezina unuka, princa Williama.

Potrebni sastojci

  • 120 g maslaca
  • 120 g šećera
  • 120 g tamne čokolade
  • Jedno jaje
  • 220 g keksa McVities ili petit buerre

Za glazuru: 240 g čokolade rastopljene

Priprema:

Namastite maslacem kalup za torte promjera 20 cm. Kekse ručno polomite da budu otprilike veličine badema.

U većoj zdjeli istucite maslac sobne temperature zajedno sa šećerom dok ne dobijete jednoličnu pjenastu smjesu.

Rastopite na pari 120 g tamne čokolade i dodajte je u smjesu s maslacem, neprestano miješajući. Dodajte zatim jedno jaje i istucite sve zajedno da se dobro poveže.

U čokoladnu smjesu dodajte komadiće keksa i izmiješajte da se svi komadi keksa prekriju. Istresite potom smjesu u kalup za pečenje, pazeći pri tom da nigdje nema rupa, pogotovo na dnu. Prije serviranja ovaj je kolač potrebno držati u hladnjaku barem tri sata.

U međuvremenu rastopite 200 g čokolade i kad izvadite tortu iz hladnjaka i uklonite prsten od kalupa, okrenite je naopako i prelijte glazurom od rastopljene čokolade.

Tortu držite na sobnoj temperaturi dok se glazura ne ohladi.

tekst i foto tportal.hr

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.