Now Reading:
Održana početna konferencija projekta Zaželi – „Brižne žene Podravske“
Full Article 3 minutes read

Održana početna konferencija projekta Zaželi – „Brižne žene Podravske“

Zamjenik župana Darko Sobota i potpredsjednica Županijske skupštine i predsjednica županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić prisustvovali su početnoj konferenciji projekta Zaželi- „Brižne žene Podravske“ koju je organizirala Općina Kalinovac, koja je i nositelj projekta. Konferenciji su prisustvovali i predstavnici partnera na projektu – općine Ferdinandovac, Molve, Novo Virje, Podravske Sesvete, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Križevci i Centra za socijalnu skrb Đurđevac te 18 žena zaposlenih na projektu.

Zamjenik Sobota čestitao je svim partnerima na projektu, a posebno Općini Kalinovac te dodao: „Veseli nas ovaj projekt, a na cijelom području Županije iz Programa Zaželi ukupno je prijavljeno sedam projekata vrijednosti 26 milijuna kuna, preko kojih će se zaposliti 165 žena i brinuti o preko 700 korisnika – starijih i nemoćnih osoba. Dosadašnja iskustva su iznimno pozitivna jer ovaj projekt, zahvaljujući Vladi i resornom ministarstvu, daje priliku za rad teže zapošljivim društvenim skupinama, a korisnicima onu brigu i pomoć koja im je potrebna, posebno u smislu socijalnih kontakata. Svima iskreno čestitam, a ženama želim puno uspjeha u radu i osmijeha na licima. Nadam se kako ovaj projekt neće trajati samo 30 mjeseci nego da će biti mogućnosti i za produženje.“

Okupljenima su se obratili i načelnik Općine Kalinovac Danijel Zvonar, predsjednica županijskog Povjerenstva Rupčić te predstavnici projektnih partnera, a ovim će se projektom osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena te ujedno potaknuti socijalna uključenost i podići razina kvalitete života korisnika. Žene su zaposlene na dvije godine, njih 18, a s radom su krenule već siječnju ove godine te brinu o 112 korisnika. Svakodnevno im pomažu u obavljanju kućanskih poslova, održavanju osobne higijene korisnika, daju im podršku kroz razgovor i druženje te im pomažu u ostvarivanju različitih prava, odnosno dostavi lijekova, plaćanju računa i slično.Projekt je u potpunosti financiran sredstavima Europske unije, Europskog socijalnog fonda i to kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020, ukupna vrijednost mu je 3.083.630,35 kuna, a trajanje 30 mjeseci.

PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije je kroz stručnu i savjetodavnu pomoć sudjelovala u pripremi projekta te će također svojim stručnim znanjem sudjelovati kao savjetodavna pomoć i podrška tijekom provedbe projekta, a konferenciji su prisustvovali i njezini predstavnici.

Vrijedi spomenuti i kako Županija za program pomoći u kući starijim osobama i dnevni boravak za starije osobe u Križevcima u 2019. godini iz svog proračuna izdvaja 1.011.474 kuna, a od 2009. pa do kraja 2017. za provedbu programa pomoći u kući Županija je osigurala gotovo 7 milijuna kuna, dok je 20-ak jedinica lokalne samouprave sufinanciralo program s oko  4,2 milijuna kuna.

tekst i foto: www.kckzz.hr

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.