Now Reading:
Policija utvrdila kako su ogromne količine marihuane stizale na sjever Hrvatske
Full Article 2 minutes read

Policija utvrdila kako su ogromne količine marihuane stizale na sjever Hrvatske

Policijski službenici Grupe za kriminalitet droga Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljanima starosti 48, 38, 41 i 43 godine te 33-godišnjim državljaninom Crne Gore, zbog sumnje da su počinili kaznena djela Zločinačko udruženje, odnosno kaznena djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama počinjenih u sastavu zločinačkog udruženja.

Kako se sumnja, 48-godišnjak je u razdoblju od najmanje kolovoza 2018. do 6. ožujka 2019. godine, na području Hrvatske, Crne Gore i Njemačke, povezao u zajedničko kriminalno djelovanje ostalu četvoricu navedenih, s ciljem stjecanja nepripadne materijalne koristi i to nabavkom, prijevozom, prijenosom i preprodajom većih količina droge marihuane te kemijske droge amfetamin. Planiranjem i realizacijom navedenog 48-godišnjak je rukovodio zajedno s 38-godišnjakom, s kojim je za potrebe ispunjenja svrhe zločinačkog udruženja, zajednički i dogovorno, ostvario kontakte sa za sad nepoznatim osobama u Crnoj Gori, preko kojih su u Albaniji počeli nabavljati veće količine droge marihuane i amfetamina.

Također su osigurali dopremanje droge iz Crne Gore u Hrvatsku u samo za tu svrhu unaprijed prerađenim kamionima. Nakon prijevoza droge na područje Hrvatske, odnosno grada Varaždina, droga se istovarivala i prepakiravala, nakon čega se dio droge skladištio u Varaždinu za potrebe daljnje preprodaje na ilegalnom tržištu u Hrvatskoj, dok se za drugi dio droge organizirao prijevoz za Njemačku.
Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, jučer, 20. ožujka, dvojica od navedenih starosti 48 i 43 godine, predani su uz kaznenu prijavu pritvorskom nadzorniku Pritvorske jedinice Policijske uprave zagrebačke.

www.sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.