Now Reading:
Čehok i Habijan: POS ide dalje – gradimo nove stanove
Full Article 2 minutes read

Čehok i Habijan: POS ide dalje – gradimo nove stanove

habijan čehok

Na gradilištu zgrade u Ulici grada Koblenza 4 u Varaždinu, konferencijom za novinare obilježen je početak ponovne izgradnje zgrada u sustavu poticajne stambene izgradnje POS.

U zgradi koju će u roku od godinu dana izgraditi radnici Zagorje Tehnobetona bit će 28 stanova, 10 garaža i jedan poslovni prostor. Gradonačelnik Ivan Čehok tom je prigodom izjavio: Nažalost ovdje se stajalo šest godina sa ovom poluzavršenom zgradom. Mi smo odlučili nastaviti POS. Varaždin je nakad bio predvodnik u POS-u jer je od svih POS-stanova 20 posto napravljeno u Varaždinu. Za godinu ovo će biti završeno, a tada ćemo krenuti dalje u fazama. U drugoj fazi zajedno ćemo ići s ministarstvom branitelj i osigurati stanove za branitelje odnosno invalidne osobe. Za to imamo usmenu suglasnost ministra Medveda da se u to krene. Ovo je još uvijek najpovoljniji način za kupnju stanova mladim obiteljima, i natječaj je već vani slijedeća dva tjedna pa pozivan sve zainteresirane da se jave u našu Javnu ustanovu Gradski stanovi.

Početku radova prisustvovao je i predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan: Izgradnja je nažalost stajala i sada smo konačno dočekali da se nakon šest godina ponovo krene s ovim dobrim projektom. Natječaj je raspisan pa pozivam sve Varaždinke i Varaždince da se jave. Ja se nadam da osim ove zgrade kreće izgradnja i druge nešto veće zgrade. Još uvijek ima i branitelja s neriješenim stambenim pitanjem, ali trebati imati u vidu da su se u Varaždin vratile i Pume pa sigurno postoji interes onih koji su došli u našu vojarnu.

U novoj zgradi bit će uređeni uglavnom trosobni komforni stanovi veličine od 97 do 154 kvadratnih metara, a prodavat će se za oko 8500 kuna po kvadratu.

www.sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.