Now Reading:
Hrvatski suverenisti bili u Varaždinu – evo što su poručili
Full Article 2 minutes read

Hrvatski suverenisti bili u Varaždinu – evo što su poručili

suverenisti

U nedjelje je u palači Herzer u Varaždinu održana tribina Hrvatskih suverenista pod nazivom “Budućnost hrvatskog i europskih naroda”. Ladislav Ilčić, predsjednik stranke Hrast, na početku je istaknuo da povijest jasno pokazuje da nijedno društvo nije napredovalo bez jasnog identiteta i sustava vrijednosti te da jednako tako nijedna politička opcija koja ne brine o sustavu vrijednosti ne može biti učinkovita.

Na tu se tezu nadovezala Kristina Pavlović, koordinatorica građanske inicijative Istina o Istanbulskoj s nekoliko primjera: “Svi govore o nedostatku mlade obrazovane radne snage u Hrvatskoj, a malo se ljudi pita kako doći do toga. Vrijednosti poput ljubavi između roditelja vrlo su povoljne za dobar odgoj djeteta, a bolje odgojena, odnosno manje razmažena djeca redovito postižu i jako dobre obrazovne rezultate. Znači, vrijednosni sustav ne samo da je važan već je i nužan za dobre ekonomske rezultate. Slično je i s natalitetom. Za veće rađanje financijska pomoć je dobrodošla, no ključan je vrijednosni sustav.”

Kristina Gogić, međunarodna stručnjakinja za ljudska prava pokazala je kako je lustracija pozitivno utjecala na ekonomiju zemalja koje su je provele, a novinar i publicist Marko Ljubićje u nekoliko primjera vrlo jasno pokazao načine na koji mediji manipuliraju javnim mnijenjem i to vrlo često baš sa željom omalovažavanja nacionalnih i kršćanskih vrijednosti. Smatra da je Hrvatskoj nužno potrebno zajedništvo intelektualaca i političara koji vide Hrvatsku kao suverenu državu.

General Željko Sačić prokazao je licemjerstvo HDZ-a koji pod vodstvom Andreja Plenkovića ugrožava vrijednosti koje temeljno određuju hrvatski narod: “Baš kao što smo i govorili, Istanbulska konvencija nije nimalo smanjila nasilje nad ženama ali želi mijenjati hrvatski mentalitet. Jednako je štetan i Marakeški sporazum koji je i vrlo opasan za hrvatsko društvo jer pogrešno pristupa pitanju migracijama.”


Zastupnica u Europskom parlamentu Ruža Tomašić pokazala je kroz konkretan primjer svojeg izvješća o plavoj ribi kako se mogu pozitivno i učinkovito zastupati hrvatski interesi u Europskom parlamentu: “No, to mogu samo oni koji znaju tko su i što su, kojima je na prvom mjestu hrvatski interes, a ne poslušnost europskim lobijima.”

www.sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.