Now Reading:
NK Varaždin kreće u borbu za Prvu ligu
Full Article 3 minutes read

NK Varaždin kreće u borbu za Prvu ligu

nk varaždin

Nakon gotovo tri i pol mjeseca pauze nastavlja se prvenstvo u Drugoj HNL, a proljetni dio danas otvaraju Osijek II i Šibenik. S obzirom da Šibenik četvrtoplasiranom Varaždinu bježi pet bodova, sigurno je kako će trener Karačić i njegovi igrači s nestrpljenjem čekati rezultat iz Osijeka kao i eventualni kiks Šibenčana. Bez obzira kako ta tekma završila, Varaždin mora sutra svladati BSK-a iz Bijelog Brda.
-Prvenstvene utakmice, odnosno rezultati, pokazat će nam koliko smo se dobro pripremili. Napravili smo dobru selekciju, a tu prije svega mislim na „balans“ između igrača koji nam je jesenas nedostajao. U pripremnim utakmicama napravili smo iskorak, napredak u igri između zadnje i srednje linije, a tako i napada. Na žalost protiv Drave ozlijedio nam se Posavec i sutra neće moći igrati. Također neće biti Ćelića i Zebića koji imaju tri žuta kartona, dok su Kolarić, Težak i Mrmić ozlijeđeni – rekao je u uvodu današnje presice trener Varaždina Branko Karačić.
Varaždinu sutra stiže dvanaestoplasirana momčad prvenstva, BSK-a iz Bijelog Brda, stari znanac još iz Treće lige.
-Favoriti smo u svakoj utakmici pa tako i u ovoj. Morat ćemo se znati nositi s pritiskom. Protiv BSK-a Varaždin je u prvom kolu ostvario pobjedu u zadnjim trenucima golom Benka, a prije toga Mrmić je obranio penal. Znači vrlo su čvrsta, disciplinirana momčad, svi stoje iza lopte, a imaju i brzu tranziciju tako da ćemo morati biti jako oprezni. Međutim, puni smo samopouzdanja bez obzira o kakvom se protivniku radilo i ne razmišljamo o ničem drugom nego o pobjedi – zaključio je Karačić.
Uz Karačića na današnjoj presici bili su i stari Varteksovci, Glavica i Benko, koji bi svojim iskustvom i znanjem, uz naravno neizostavnog Jerteca, trebali biti glavni nosioci igre Varaždina ovog proljeća. Uostalom, trener Karačičić, pola u šali, pola u zbilji, rekao je kako je Glavici, „ovo zadnja šansa da konačno pokaže svoj talent“.
-Trener je sve rekao. Spreman sam sto posto kao i moji suigrači. Nema mjesta nikakvim filozofijama. Očekuje nas borba za Prvu ligu i moramo je izboriti – kratak je bio Dejan Glavica.
I napadač Leon Benko, iza kojeg je bogata inozemna i domaća karijera, nije puno dvojio.
-Znamo naš cilj. Pojačali smo se, novi igrači su pokazali kvalitetu i sigurno je kako ćemo jači ući u proljetni dio prvenstva. Ne bih ulazio u analizu sutrašnjeg protivnika, moramo gledati sebe, moramo krenuti maksimalno angažirano i pobijediti.
Utakmica između Varaždina i BSK-a igra se sutra s početkom u 15 sati na stadionu Varteksa.

www.sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.