Now Reading:
Torta i baloni uz Valentinovo – Žene i mladi HDZ-a Varaždincima uljepšali Dan zaljubljenih
Full Article 3 minutes read

Torta i baloni uz Valentinovo – Žene i mladi HDZ-a Varaždincima uljepšali Dan zaljubljenih

Lijepo je iznenađenje danas dočekalo građane na ulazu u Varaždinsku tržnicu. Naime, članice Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski” kojima su se pridružili mladi članovi stranke, odlučili su na poseban način obilježiti Valentinovo – Dan zaljubljenih.
– Ovo je doista lijep blagdan kojeg naša Zajednica žena i mladi članovi naše stranke zajedno obilježavaju već niz godina. Nekad građanima dijelimo srčeka, ponekad cvijeće, a ovoga smo se puta odlučili omogućiti im da uživaju u torti, budući da uz Valentinovo, odnosno Dan zaljubljenih, dobro „paše” nešto slatko – rekla nam je Nadica Dreven Budinski, predsjednica Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski Varaždinske županije.
Riječ je o torti koja je već postala zaštitni znak Zajednice žena.
– Nudimo ju kad obilježavamo Dane Katarine Zrinski, ali i u drugim prilikama, tako da građani mogu okusiti, odnosno doznati u kakvoj se slastici nekad uživalo na dvoru Katarine Zrinski. Naime, recept za tortu je originalan, star više od 400 godina – otkrila nam je Dreven Budinski i dodala:
– Jučer su u ovoj slastici mogli uživati Ivančani za koje smo organizirali predvalentinovsko druženje, a danas smo ovdje s našim Varaždinkama i Varaždincima kojima uz balone i tortu, darujemo i recepte za ovu ukusnu, nesvakidašnju slasticu.

Uz članice županijske i gradske organizacije Zajednice žena te mlade stranačke članove, s posjetiteljima tržnice družio se i predsjednik varaždinske Gradske organizacije HDZ-a Damir Habijan, predsjednica Zajednice žena HDZ-a Katarine Zrinski Grada Varaždina Otilija Cvetko, a osim njih, balone i tortu građanima je dijelio predsjednik Mladeži HDZ-a Varaždinske županije, Tin Jurak.

– Jako nam je drago što nas je Zajednica žena pozvala da im se pridružimo, da im budemo potpora i u ovoj akciji, što nama puno znači. Poruka koju želimo poslati jest da na ovaj dan mislimo na one koji su u romantičnim vezama, dakle na zaljubljene, ali želimo pokazati da mislimo i na naše obitelji, majke, očeve, bake i djedove. I za njih želimo učiniti nešto lijepo, kako bi im uljepšali ovaj dan – naglasio je Jurak.

Predsjednica MHDZ-a Ivanec, Monika Petrinjak, naglasila je da je ponosna jer je i Ivanec uključen u obilježavanje Valentinova.

“Izuzetno mi je drago da je i mladež HDZ-a Grada Ivanca sudjelovala i bila potpora Zajednici žena Katarina Zrinski te mogla razveseliti naše sugrađanke i sugrađane povodom Dana zaljubljenih. No, osim dijeljenja torte, ruža, balona i pića najvažnije je podijeliti ljubav kako dečkima/curama u romantičnim vezama, tako i našim najmilijima”- zaključila je Monika Petrinjak.

www.aktualno.hr

Input your search keywords and press Enter.