Now Reading:
I za danas su na snazi upozorenja: Moguće grmljavinsko nevrijeme i jaki udari vjetra
Full Article 2 minutes read

I za danas su na snazi upozorenja: Moguće grmljavinsko nevrijeme i jaki udari vjetra

Zbog grmljavinskog nevremena i jakih udara vjetra na snazi je žuti meteoalarm za područje cijele Hrvatske, osim dubrovačke regije, prenosi 24sata.hr.

Prema prognozi DHMZ-a u unutrašnjosti u prvom dijelu dana umjereno do pretežno oblačno s kišom, mjestimice i izraženijim pljuskovima s grmljavinom. Poslijepodne postupno razvedravanje, još ponegdje uz pljusak. Na Jadranu će biti djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom, ponegdje kiša, lokalno moguće i neverini.

Puhat će slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni vjetar, na Jadranu jugo i jugozapadni, na srednjem dijelu i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura bit će od 19 do 24, a na Jadranu od 24 do 29 °C.

Mjestimice su mogući izraženi pljuskovi s grmljavinom i obilnom kišom, te su iz DHMZ-a upozorili na moguće lokalno bujične i urbane poplave.

U srijedu će u prvom dijelu dana biti promjenljivo, a na kopnu i pretežno oblačno s kišom te lokalno izraženim pljuskovima praćenim grmljavinom. Popodne sunčanije, osobito na Jadranu, ali ne i posve stabilno. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni vjetar, na Jadranu jugo i jugozapadni, na srednjem dijelu i sjeverozapadni.

Najniža jutarnja temperatura bit će od 12 do 17, na Jadranu od 16 do 22 °C. Najviša dnevna između 18 i 22, na Jadranu od 23 do 28 °C.

FOTO: Ilustracija

sjever.hr/24sata.hr 11.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.