Now Reading:
Općina Petrijanec omogućila besplatan vrtić za svibanj, načelnik najavio izgradnju područnog vrtića
Full Article 2 minutes read

Općina Petrijanec omogućila besplatan vrtić za svibanj, načelnik najavio izgradnju područnog vrtića

U Dječjem vrtiću Bambi u Petrijancu u utorak je održana završna priredba, a načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec tom je prigodom najavio i dobre vijesti za roditelje.

Naime, nakon što su petrijanečki roditelji protekle godine bili oslobođeni participacije plaćanja Dječjeg vrtića Bambi u svibnju i lipnju, Općina tu mjeru ponavlja i ove godine za mjesec svibanj.

– Imamo 189 djece u Dječjem vrtiću Bambi, uz najjeftiniji vrtić za roditelje. Za prvo dijete roditelj plaća 87 eura, za drugo dijete 67 eura. Sada smo omogućili jednu pravu demografsku mjeru, da za mjesec svibanj bude besplatan vrtić za sve naše vrtićarce – rekao je načelnik Posavec dodavši kako je mjesec svibanj odabran iz razloga kako bi roditeljima olakašali budžet netom prije godišnjih odmora, a i predškolci su tada još uvijek u vrtiću.

Načelnik se ujedno osvrnuo i na nedavno potpisani ugovor vrijedan 2,8 milijuna eura sa izvođačem radova za projekt nadogradnje Dječjeg vrtića Bambi.

– Idemo u nadogradnju preko NPOO-a, povukli smo gotovo 800 tisuća eura za nadogradnju četiri odgajateljske sobe i dvorane iznad nadograđenog dijela vrtića. Doći ćemo do maksimalnog kapaciteta od 10 odgajateljskih soba, što je maksimalno za jedan objekt dječjeg vrtića – rekao je načelnik i dodao kako je prijavljen i projekt izgradnje područnog vrtića u Novoj Vesi Petrijanečkoj za kojega se načelnik nada da će izgradnja početi sredinom iduće godine.

– Nama je cilj osigurati vrhunske uvjete za predškolski odgoj i to činimo ovom nadogradnjom. Cilj nam je postati javna ustanova za predškolski odgoj do sredine 2026. godine. Samim time poboljšati ćemo uvjete u dječjem vrtiću. Imati ćemo novu pedagoški standard i veće plaće odgajateljica, što je i primarni cilj ovog dječejg vrtića, da se zadrži stalni kadar. Imamo nekoliko odgajateljica koje su ovdje od samog osnutka dječjeg vrtića – rekao je Posavec te zamolio roditelje, kao i djelatnike vrtića, za strpljenje prilikom radova.

n.p.bajz/sjever.hr

04.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.