Now Reading:
Uoči Dana mladosti – radosti, razgovarali smo s načelnikom Šplajtom: Mi smo uvijek spremni smjestiti našeg Jožeka u Kumrovcu
Full Article 3 minutes read

Uoči Dana mladosti – radosti, razgovarali smo s načelnikom Šplajtom: Mi smo uvijek spremni smjestiti našeg Jožeka u Kumrovcu

Dan mladosti – radosti jedinstvena je manifestacija koja se svake godine organizira u Kumrovcu pod geslom „U mladosti je radost – u radosti je mladost”. Ova manifestacija potiče druženje, međusobno zbližavanje i upoznavanje s kulturom koja se njeguje na ovim prostorima.

Manifestacija se održava najbliže subote 25. svibnju, u etno selu Kumrovec, lijepoj i jedinstvenoj baštini Hrvatskog zagorja, a okuplja tisuće posjetitelja.

Dan mladosti – radosti i ovoga će se puta održati u organizaciji Saveza društava „Josip Broz Tito” Hrvatske, Krapinsko-zagorske županije i Općine Kumrovec, a načelnik Robert Šplajt siguran je da će u Kumrovec i ovoga puta stići veliki broj ljudi.

-Kao i uvijek, očekujemo deset tisuća ljudi, bit će lijep dan, bogata zabavno-gastronomska ponuda, a mi ćemo, kao i uvijek, biti dobri domaćini. Ta nam manifestacija znači puno u kulturno-turističkom smislu i prilika je da se prisjetimo povijesti, nekih povijesnih činjenica te da se prisjetimo našeg velikana Josipa Broza Tita. U Kumrovcu je uvijek na taj dan veselo, bez ikakvih ekstrema i incidenata i to je ono bitno. Ne priziva se bivši sustav i ideologija, već se zajedno prisjećamo onoga što je ljudima bilo jako drago, a to je Dan mladosti koji se slavi već desetljećima – rekao nam je Šplajt.

Svake godine sve više mladih

Načelnik je posebno istaknuo da svake godine u Kumrovec na taj dan dolazi sve više i više mladih ljudi s područja cijele bivše države.

-To nas raduje i pokušavamo imati višednevna događanja i koncerte za mlade, a to smo ove godine i uspjeli, organiziravši koncert Sandija Cenova dan uoči Dana mladosti – kazao je Šplajt.

Poseban gost manifestacije koji već godinama na taj dan dolazi u Kumrovec i ovoga će puta biti bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić.

Službeni subotnji program počinje u 11 sati, a od 13, pa sve do večernjih sati održavat će se zabavni program pod šatorom u Kumrovcu, gdje će okupljene zabavljati Zlatni kristali.

„Uvijek smo spremni smjestiti našeg Jožeka u Kumrovcu”

Osim o Danu mladosti – radosti, s načelnikom Šplajtom kratko smo porazgovarali i o nedavnoj izjavi beogradskog gradonačelnika Aleksandra Šapića da je njegova želja da se „Josip Broz Tito vrati u Kumrovec, odakle je došao”. Zanimalo nas je, naime, jesu li nakon toga uslijedili kakvi razgovori, dogovori ili je sve ostalo „mrtvo slovo na papiru”.

-Gradonačelnik je skupljao neke poene sebi u korist jer su tada tamo bili lokalni izbori, pa je htio na neki način animirati svoje glasače. Ne vjerujem da će se oni odreći takvog mjesta pijeteta koje imaju na Dedinju i sumnjam da bi se odrekli tog kulturnog-turizma, odnosno mjesta koje posjećuju tisuće ljudi. No mi smo uvijek spremni prihvatiti tu ideju i smjestiti našeg Jožeka u Kumrovcu – zaključio je načelnik Robert Šplajt.

a.kučić/sjever.hr
24.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.