Now Reading:
Novi ministri sjedaju u svoje fotelje: Ministar Habijan predaje čak dva ministarstva i preuzima treće
Full Article 1 minutes read

Novi ministri sjedaju u svoje fotelje: Ministar Habijan predaje čak dva ministarstva i preuzima treće

Novi ministri preuzimaju nove resore, a HDZ-ovac Damir Habijan je u najneobičnijoj situaciji. On kao dosadašnji ministar predaje čak dva ministarstva, a sam preuzima jedno ministarstvo, pa će prvi put u povijesti jedan čovjek sudjelovati u čak tri primopredaje vlasti, piše 24sata.hr.

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja je razdvojeno i sad ćemo imati Ministarstvo zaštite okoliša i zelene tranzicije, koje će Habijan predati kolegici Mariji Vučković, dok će Ministarstvo gospodarstva predati Anti Šušnjaru iz Domovinskog pokreta.

HDZ-ovka Marija Vučković će 45 minuta biti i ministrica zaštite okoliša i ministrica poljoprivrede, jer tek nakon što preuzme svoje novo ministarstvo, prepustit će svoju fotelju u Ministarstvu poljoprivrede DP-ovcu Josipu Dabri.

Habijan će preuzeti Ministarstvo pravosuđa i uprave kojemu se pripaja i središnji državni ured za razvoj digitalnog društva, pa ćemo prvi put imati u nazivu ministarstva i “digitalnu transformaciju”.

Habijan je kolegici Vučković poželio uspjeh u novom ministarstvu i istaknuo je da ne sumnja da će postići dobre i zapažene rezultate. Također je zahvalio i svima s kojima je pet mjeseci surađivao u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja.

FOTO: Arhiva

sjever.hr/24sata.hr 20.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.