Now Reading:
Sjajna vijest: Čak osam članica PK Takt pozvano u nacionalnu reprezentaciju Hrvatskog sportskog plesnog saveza
Full Article 4 minutes read

Sjajna vijest: Čak osam članica PK Takt pozvano u nacionalnu reprezentaciju Hrvatskog sportskog plesnog saveza

Čak osam sportašica članica Plesnog kluba Takt iz Varaždina, zahvaljujući radu trenera u matičnom klubu, kontinuitetu vrhunskih rezultata, odličnim plasmanima na državnom prvenstvu i visokim pozicijama na domaćoj i međunarodnoj ranking ljestvici, pozvano je u članstvo nacionalne reprezentacije Hrvatskog sportskog plesnog saveza.

U kategoriji mlađe mladeži (djevojke do 13 godina) članice reprezentacije postale su Anja Strelec i Ramona Pečar, u kategoriji mladeži (djevojke do 15 godina) Emili Šobak i Korina Eršeg te u kategoriji starije mladeži (djevojke do 18 godina) Linda Šoštarek, Marta Majcen, Maja Racanović i Iva Friščić.

U utorak, 15. svibnja sportašice su u zagrebačkom hotelu Academia sudjelovale na kampu reprezentacije na kojem su imale prilike učiti te slušati predavanja od vrhunskih stručnjaka iz područja sportske psihologije, nutricionizma te međunarodnih stručnjaka iz područka latinsko-američkih plesova.

Tijekom prethodna dva vikenda dio reprezentativki sudjelovao je na iznimno jakim međunarodnim natjecanjima koja su se održala u Pragu, Češka te u Čačku, Srbija

U Pragu su klub predstavljale Ramona Pečar, Emili Šobak, Maja Racanović i Marta Majcen. Fenomenalan rezultat postigla je najmlađa predstavnica u Pragu, Ramona Pečar koja je osvojila svoj prvi WDSF turnir i to u standardnim plesovima u kategoriji mlađe mladeži. Ramona je bila odlična i u latinsko-američkim plesovima te je doplesala do finala u kojem je u iznimno zahtjevnoj međunarodnoj konkurenciji osvojila izvrsno 4. mjesto. Ramona se natjecala i u višoj starosnoj kategoriji mladeži gdje je u standardnim plesovima završila na postolju osvojivši brončanu medalju dok je u latinsko-američkim plesovima osvojila 11. mjesto.

U kategoriji mladeži PK Takt je izvrsno predstavila Emili Šobak koja je fenomenalnom izvedbom doplesala do 2. mjesta u standardnim plesovima, osiguravši na taj način još jednu medalju za Hrvatsku. U latinsko-američkim plesovima Emili se plasirala u finale te je završila natjecanje na odličnom 7. mjestu.

U kategorijama starije mladeži i odraslih nastupile su Maja Racanović i Marta Majcen. U standardnim plesovima u kategorije starije mladeži obje djevojke osigurale su još dvije medalje za Hrvatsku. Marta je osvojila srebrnu medalju i odlično 2. mjesto, a tik do nje na postolje plasirala se i Maja osvojivši brončanu medalju i 3. mjesto. U kategoriji odraslih u standardnim plesovima djevojke su ponovno briljirale pa je tako Marta osvojila još jednu srebrnu medalju i 2. mjesto dok je Maja natjecanje završila plasmanom u finale i osvajanjem 4. mjesta.

U latinsko-američkim plesovima u kategoriji starije mladeži Marta je osvojila 4. mjesto dok je Maja osvojila 8.mjesto u konkurenciji 22 djevojke iz Češke, Hong Konga, Italije, Hrvatske, Turske, Mađarske, Hrvatske i Ukrajine. U kategoriji odraslih Marta je odličnom izvedbom uspjela doplesati do brončane medalje i 3. mjesta te su ispred nje završile jedino aktualna svjetska viceprvakinja te predstavnica Hong Konga. Maja je jednako tako plesala odlično te je natjecanje završila na 7. mjestu.

U Srbiji u gradu Čačku na jednom od najvećih regionalnih sportskih plesnih natjecanja, Serbia open nastupile su Linda Šoštarek i Marta Majcen. U jednom od najzahtjevnijih natjecanja u kategoriji starije mladeži sudjelovalo je čak 37 djevojaka iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Turske, Slovačke. Linda Šoštarek postigla je izvanredan rezultat te je u žestokoj konkurenciji osvojila Serbia open u kategoriji starije mladeži te osvojila zlatnu medalju, 1. mjesto te trofej pobjednice Serbia opena. Marta je jednako tako plesala odlično te je doplesala do finala i ostvarila plasman na 6. mjesto. U kategoriji starije mladeži u disciplini standardnih plesova Linda je ponovila izvanredan rezultat, osvojila 1. mjesto te još jednu titulu pobjednice, dok se Marta u istoj kategoriji plasirala na postolje, osvajanjem brončane medalje i 3. mjesta. Osim navedenih kategorija, Marta se natjecala i u višoj starosnoj kategoriji u disciplini standardnih plesova, u kategoriji odraslih u kojoj je doplesala do 1. mjesta i naslova pobjednice Serbia opena.

Pred svim sportašima kako sportskim plesnim parovima, tako i solo natjecateljicama je sudjelovanje na iznimno jakom međunarodnom turniru Zagreb dance grand prix koji će se održavati od 24. do 26. svibnja u Zagrebu. U sklopu samog događanja reprezentativke PK Takt sudjelovat će i na Europskom prvenstvu u latinsko-američkim plesovima.

sjever.hr
18.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.