Now Reading:
Župan Koren održao prijem za vatrogasce, potpisani ugovori vrijedni gotovo 55 tisuća eura za nabavu opreme
Full Article 3 minutes read

Župan Koren održao prijem za vatrogasce, potpisani ugovori vrijedni gotovo 55 tisuća eura za nabavu opreme

U prostorijama Županijske uprave u četvrtak je povodom obilježavanja Međunarodnog dana vatrogasaca i blagdana svetog Florijana održan prijem župana Koprivničko-križevačke županije Darka Korena za vatrogasce s područja županije.

Prisustvovali su predsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke Darko Palaš i zapovjednik Zvonimir Habijan te predstavnici  vatrogasnih zajednica općina, gradova i dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Župan Koren je uputio čestitku vatrogascima te istaknuo kako su oni jamac sigurnosti građana što je jedan od glavnih razloga zbog kojeg Županija toliko i ulaže u razvoj vatrogastva.

Vatrogastvo krasi humanost, društvena angažiranost, rad za opće dobro, pomoć u nesreći i prijateljstvo, a to su odlike koje treba njegovati i cijeniti – poručio je župan te dodao kako je županijski vatrogasni sustav sa svim svojim sastavnicama na najvišoj operativnoj i kvalitativnoj razini, kako i priliči jednoj od ‘najvatrogasnijih’ županija u državi.

Dokazali ste se u brojnim teškim situacijama na čemu smo vam iznimno zahvalni. U kontinuitetu pratimo potrebe Županijske Vatrogasne zajednice, a ove smo godine vatrogastvo podržali sa 180.590 eura što je u odnosu na prošlu godinu povećanje za 32 tisuće eura. Dodatno osnažujemo županijski sustav civilne zaštite kroz projekt Centra zaštite i spašavanja za što pripremamo projektno-tehničku dokumentaciju koja je u završnoj fazi – kazao je župan te zahvalio članovima Vatrogasne zajednice KKŽ na požrtvovnosti i predanosti uz želje za što manje intervencija.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Darko Palaš istaknuo je sinergiju Županije i Vatrogasne zajednice u nastojanjima da vatrogastvo još bolje funkcionira.

Danas potpisujemo ugovore vrijedne gotovo 55 tisuća eura kojima ćemo nabaviti opremu i nekoliko vozila, a sve će to poboljšati kvalitetu zaštite naših građana. Drago mi je da 1500 djece i mladeži sudjeluje u vatrogastvu te imamo 2130 operativnih vatrogasaca u županiji. To je snaga koja je bila vidljiva na terenu tijekom svih nepogoda koje su pogodile našu županiju. Vatrogasci su jamac sigurnosti te kroz novu opremu ulažemo u njihovu sigurnost – istaknuo je predsjednik Palaš.

Zapovjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Zvonimir Habijan kazao je kako u prošlogodišnjoj poplavi u županiji bilo angažirano 1798 vatrogasaca iz 74 vatrogasna društva, što je dokaz našeg operativnog djelovanja i osposobljenosti.

Potpisani su i ugovori ukupne vrijednosti 54.430 eura, a sredstva su raspoređena na vatrogasne zajednice općina – Molve, Ferdinandovac, Virje, Koprivnički Ivanec i Sokolovac, VZG Križevci te DVD Sigetec.

sjever.hr 09.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.