Now Reading:
Uređene još dvije ulice u Varaždinu: Dravska poljana i Čretna u Jalkovcu – evo koliko je uloženo i što je učinjeno
Full Article 1 minutes read

Uređene još dvije ulice u Varaždinu: Dravska poljana i Čretna u Jalkovcu – evo koliko je uloženo i što je učinjeno

U sklopu programa održavanja nerazvrstanih cesta Grada Varaždina za 2024., završeni su radovi na još dvije varaždinske ulice.

U varaždinskom prigradskom naselju Jalkovec uređen je produžetak Čretne ulice. Izveden je iskop postojeće konstrukcije ceste, profiliranje trupa ceste kamenim materijalom za izradu tamponskog sloja nove kolničke konstrukcije, asfaltiranje kolnika novim nosivim i habajućim slojem asfalta. Širina kolnika je 3,50 m, te bankina 0,5 m sa svake strane ceste. Izvoditelj radova bio je „PZC VARAŽDIN“ d.d., a vrijednost radova je 22.322,78 eura s PDV-om.

Uređen je i nogostup u Ulici Dravska poljana u dužini 300 metara. Izvedeni su radovi: iskop nasipa za izradu tamponskog sloja nogostupa, postava novih parkovnih rubnjaka, uređenje oborinske odvodnje, asfaltiranje nogostupa novim nosivim i habajućim slojem asfalta. Također je izvršeno uređenje zelenih površina, te je obavljana sadnja drvoreda. Posađena je 35 stabala – stupasta japanska trešnja, stupasti grab. Širina nogostupa je 1,60 m. Vrijednost radova je 59.202,41 eura s PDV-om, a izvoditelj radova bio je „COLAS Hrvatska“ d.d.

sjever.hr
09.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.