Now Reading:
Još jedna Mala slobodna knjižnica otvorena u dvorištu Srednje škole Ivanec
Full Article 2 minutes read

Još jedna Mala slobodna knjižnica otvorena u dvorištu Srednje škole Ivanec

U petak je u dvorištu Srednje škole Ivanec otvorena još jedna Mala slobodna knjižnica.

Riječ je o projektu kojemu se na nacionalnoj razini priključila i ivanečka Gradska knjižnica i čitaonica Gustav Krklec, predvođena ravnateljicom Marinom Grudenić, a partner na projektu knjižnici je ovoga puta bila Srednja škola Ivanec.

Mala slobodna knjižnica postavljena je u povodu obilježavanja Noći knjige te Svjetskog dana knjige i autorskih prava.

Lijepu kućicu, koja će biti prava mala knjižnica na otvorenom, za posuđivanje, vraćanje, ali i ostavljanje knjiga, koje svi mladi, ali i ostali građani žele podijeliti s drugima, izradili su učenici Srednje škole Ivanec od 1. do 3. s/d razreda, smjer stolara, uz mentorstvo majstora Tomislava Sankovića.

Postavljenu kućicu oslikala je Petra Prokić Olman.

Svečano otvorenje je uveličano skidanjem vrpce i konfetima, a učenice Srednje škole u svojem su kratkom obraćanju sve okupljene kolege, profesore i sugrađane podsjetile na važnost knjiga i čitanja koje razvija jezične kompetencije, kreativnost, inteligenciju i vodi nas u nove svjetove kroz nove čarolije.

Program je vodila knjižničarka Srednje škole Iskra Petak, a tom je prilikom podsjetila i na prigodne riječi junaka dječjih crtanih filmova Walta Disneya, koji je ljepotu čitanja sažeo u jednu od svojih najpoznatijih rečenica: “U knjigama ima više blaga nego u cijelom gusarskom plijenu na Otoku blaga.”

Predvođeni tom mišlju, učenici su odmah po otvorenju posudili prve ponuđene naslove, a nove knjige redovito će pristizati kako bi knjige postale i ostale dostupne svima.

foto: ivanec.hr
sjever.hr/ivanec.hr
26.04.2024.

Input your search keywords and press Enter.