Now Reading:
I ove godine ekološkom projektu “Od izvora do mora” priključili se i mnogi sjeverni gradovi – evo koji
Full Article 1 minutes read

I ove godine ekološkom projektu “Od izvora do mora” priključili se i mnogi sjeverni gradovi – evo koji

U ovogodišnjem izdanju ekološkoga projekta Od izvora do mora koji organiziraju Coca-Cola, Konzum, Jutarnji list i Udruga gradova sudjelovat će 30 gradova, a među njima su i poneki sa sjevera.

Tako će u kategoriji malih gradova u projektu sudjelovati Ludbreg, Varaždinske Toplice, Zabok i Zlatar, dok u kategoriji srednjih gradova sudjeluje Čakovec.

Radi se projektu koji za cilj ima sadnju drveća u urbanim sredinama s ciljem smanjenja ispuštanja ugljikova dioksida i snižavanje temperature zraka.

Obveza gradova bit će da u razdoblju od 15. travnja do 14. lipnja organiziraju jednodnevnu akciju čišćenja u suradnji s mjesnim nevladinim udrugama i volonterima. Boduju se broj okupljenih volontera i količina prikupljenoga otpada, a tri najuspješnija grada podijelit će nagradni fond od 45.000 eura namijenjen kupnji sadnica drveća za urbano pošumljavanje. U dogovoru s pobjednicima akcije sadnje održat će se u jesenskim mjesecima, od rujna do studenoga, nakon čega će im biti dodijeljene i posebne plakete.

Podsjetimo, prošle godine sudjelovao je i Grad Varaždin koji je bio, zajedno sa Lipikom i Vinkovcima, najuspješniji u projektu.

sjever.hr

29.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.