Now Reading:
Potpisan ugovor: Međimurska županija podržava rad Lovačkog saveza s 35 tisuća eura 
Full Article 2 minutes read

Potpisan ugovor: Međimurska županija podržava rad Lovačkog saveza s 35 tisuća eura 

Župan Matija Posavec je s predsjednikom Lovačkog saveza Međimurja Ljubomirom Grgecom potpisao sporazum kojim Županija i u ovoj godini podupire razvoj lovstva na međimurskom području, te djelovanje Lovačkog saveza kao čvrstog oslonca brojnih međimurskih lovačkih društava.

U ovoj godini, Lovačkom savezu Međimurja iz županijskog proračuna isplaćuje se 35.000 eura koji će se raspodijeliti lovačkim društvima proporcionalno iznosima lovozakupnina, te koristiti za financiranje zajedničkih projekata i programa.

Lovački savez Međimurja okuplja više od 1000 lovkinja i lovaca koji su, osim što ih povezuje strast lova, značajan dionik u zaštiti okoliša te očuvanju naših prirodnih resursa. Zato je važno očuvanje lovačke tradicije jer to znači i održavanje prirodne ravnoteže, red u gospodarenju lovištima, ali i turistički potencijal – rekao je župan Posavec.

Predsjednik Lovačkog saveza Međimurja Ljubomir Grgec zahvalio je županu i Županiji na podršci te najavio i ovogodišnje uključivanje međimurskih lovaca u proslavu Dana županije i to jednom od najpopularnijih tradicionalnih kulinarskih manifestacija, u travnju, pod zidinama Staroga grada u Čakovcu.

Usprkos svim izazovima, uspješno vodimo naš Savez te i dalje bilježimo veliki interes novih članova u lovačkim društvima, što znači da je život ovoj tradiciji zajamčen – kazao je Grgec.

Potpisivanju sporazuma prisustvovali su i potpredsjednici Lovačkog saveza Ivica Varga i Mladen Moharić te pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam Darko Radanović i savjetnica za poljoprivredu Elvira Herman.

sjever.hr 13.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.