Now Reading:
Mursko Središće: Umirovljenici koji ostvaruju pravo na uskrsnicu, bonove mogu početi koristiti od 11. ožujka
Full Article 2 minutes read

Mursko Središće: Umirovljenici koji ostvaruju pravo na uskrsnicu, bonove mogu početi koristiti od 11. ožujka

Umirovljenici s područja Murskog Središća koji ostvaruju pravo na uskrniscu u obliku bona, mogu ga početi koristiti od 11. ožujka, potvrdili su iz gradske Uprave.

Pravo na bon ostvaruju svi umirovljenici s gradskog područja kojima zbroj svih mirovinskih prihoda ne prelazi iznos od 500 eura. Oni s mirovinom do 290 eura ostvaruju pravo na uskrsnicu u visini od 30 eura. Umirovljenici čije se mirovine kreću u rasponu od 291 do 400 eura dobivaju uskrsnicu od 25 eura, a oni s mirovinama od 401 do 500 eura dobivaju bon u vrijednosti od 20 eura. Uz ove bonove, umirovljenici koji ostvaruju pravo na uskrsnicu dobit će i poklon bon u vrijednosti od 20 eura koji mogu iskoristiti u mesnici.

Potvrde o visini mirovine za stjecanje prava na uskrsnicu za 2024. godinu, umirovljenici ne trebaju dostavljati Podružnici umirovljenika ako su ih dostavili krajem prošle godine kada se ostvarivalo pravo na dobivanje bonova za božićnice. Ukoliko će se prijavljivati umirovljenici koji nisu ostvarili pravo na božićnicu u 2023. godini, a ispunjavaju uvjete za dobivanje uskrsnice, potvrde o visini mirovine dostavljaju u Podružnicu umirovljenika Mursko Središće.

Pravo na bonove povodom uskrsnih blagdana u iznosu od 30 eura u trgovini i 20 eura u mesnici, ostvaruju i osobe s područja grada Murskog Središća starije od 65 godina bez redovite mirovine, osobe starije od 65 godina koje su primatelji nacionalne naknade, zajamčene minimalne naknade ili koje su bez prihoda.

sjever.hr/mursko-sredisce.hr
05.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.