Now Reading:
U Varaždinu konstituiran HNS-ov Interesni odbor za znanost i obrazovanje
Full Article 1 minutes read

U Varaždinu konstituiran HNS-ov Interesni odbor za znanost i obrazovanje

Predsjedništvo HNS-a je na sjednici u prosincu 2023. godine imenovalo Igora Klopotana za povjerenika nacionalnog Interesnog odbora za znanost i obrazovanje i radne skupine koja priprema program za znanost i obrazovanje.

Prvi sastanak Odbora održan je u petak, 23. veljače u Varaždinu. Raspravljalo se o dijelu programa HNS-a koji se odnosi na odgoj, obrazovanje i znanost te su doneseni konkretni prijedlozi, a dio prijašnjih prijedloga je već u programu. Predškolski odgoj i obrazovanje je predstavila Andreja Parlaj, osnovnoškolsko obrazovanje Branko Sušec, srednjoškolsko obrazovanje Nenad Sikirica, a visoko i znanost Ana Kutnjak i Igor Klopotan.

Glavni naglasak u svim segmentima je problem manjka mladih, učenika i studenata te demografski problemi s kojima se društvo nosi te kako na njega odgovoriti u budućnosti.

U nacionalni Odbor su uključeni svi koji su bili članovi odbora za 3. izbornu jedinicu, koji je od 2018. godine vodio Igor Klopotan, kao i predstavnici drugih regija i organizacija Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata.

sjever.hr
28.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.