Now Reading:
Udruga HVIDRA Ivanec u Lepoglavi održala Izvještajnu skupštinu, Škvarić: “Primjer ste kako se vodi briga o svojim članovima i lokalnoj zajednici”
Full Article 3 minutes read

Udruga HVIDRA Ivanec u Lepoglavi održala Izvještajnu skupštinu, Škvarić: “Primjer ste kako se vodi briga o svojim članovima i lokalnoj zajednici”

Udruga HVIDRA Ivanec održala je u restoranu Ivančica u Lepoglavi svoju redovnu Izvještajnu skupštinu, kojoj je nazočio 21 delegat.

Predsjednik HVIDR-e Ivanec Vjekoslav Špac podnio je Izvješće o radu u 2023., u kojemu je uz brojne programe, posebno istaknuo uređenje Memorijalnog centra Domovinskog rata u Ivancu u suradnji s UDVDR Ogranak Ivanec. Podneseno je financijsko izvješće, zatim izvješće Nadzornog odbora i Suda časti.

Potom je predsjednik Špac iznio Plan i program rada i Financijski plan za 2024. godinu, koji je u najvećem dijelu, kao i prošlogodišnji, baziran na suradnji s Udrugom dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec. Jedan od prioriteta bit će i sakupljanje podataka za objavljivanje Monografije o povijesti HVIDR-e Varaždinske županije kao najstarije braniteljske udruge, koja postoji od 1992. godine.

Nakon usvajanja odluke o iznosu članarine, koji će ubuduće biti 20 eura, uslijedila su obraćanja gostiju i uzvanika.

Gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić rekao je kako je počašćen što je pozvan na Skupštinu, iznijevši niz pohvala na rad HVIDR-e Ivanec.

– Primjer ste kako se vodi briga o svojim članovima i lokalnoj zajednici. Hvala Vam što svoja iskustva iz Domovinskog rata prenosite i među mlade i što sudjelujete u manifestacijama na području Grada Lepoglave. Pomažemo rad braniteljskih udruga, pa tako i hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata, a na moju potporu, kao što je bila kod uređenja Memorijalnog centra u Ivancu, uvijek možete računati. Moja su vam vrata otvorena kad god to zaželite – rekao je, uz ostalo, Škvarić.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Ivanca Zdenko Đuras kazao je kako mu je, kao osobi koja je u doba Domovinskog rata pohađala osnovnu školu, iznimna čast i zadovoljstvo biti u društvu ljudi koji su najzaslužniji za stvaranje neovisne Hrvatske.

– Živimo u slobodnoj Domovini zahvaljujući Vama, Vi ste temelj Hrvatske, i nama mlađima je zadovoljstvo slušati iskustva iz Domovinskog rata. Pozivam da u tome ustrajete, a posebno među generacijom školaraca, što već dulje vrijeme i uspješno radite. Čestitam Vam na odrađenim programima, posebno na uređenju Memorijalnog centra Domovinskog rata, koji je na ponos Vas, ali i svih nas, cijeloga kraja i bila mi je čast što sam Vam mogao pomoći u jednom tako velikom projektu – istaknuo je Đuras.

Predsjednik županijske HVIDR-e Mladen Kaselj također je pohvalio aktivnosti HVIDR-e Ivanec, istaknuo važnost druženja hrvatskih branitelja i njihovih obitelji, bilo na ovakvim skupovima, sportskim priredbama ili kroz edukativne izlete po nekadašnjim ratnim područjima, te za ovu godinu najavio posjet širem području Slavonije.

Voditelj Memorijalnog centra Domovinskog rata Ivanec Zvonimir Grđan je u ime UDVDR Ogranak Ivanec, HVIDRi zahvalio na potpori, aktivnom sudjelovanju u programima UDVDR Ogranak Ivanec, a posebno na velikom angažmanu kod uređenja Memorijalnog centra Domovinskog rata u Ivancu.

sjever.hr

24.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.