Now Reading:
Dobra vijest za građane i poduzetnike: i nakon ožujka nastavlja se sa subvencijama cijena struje, plina i benzina
Full Article 2 minutes read

Dobra vijest za građane i poduzetnike: i nakon ožujka nastavlja se sa subvencijama cijena struje, plina i benzina

Vlada Republike Hrvatske će i nakon ožujka subvencionirati cijene struje, plina i naftnih derivata, otkrio je ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan, a prenosi Danas.hr. Naime, gostujući na RTL-u, ministar Habijan je rekao da će novi paket mjera voditi računa o tome da standard građana ne osjeti udar, baš kao ni poduzetnici te da cijene ostaju kao i dosada.

A hoće li se novi paket i dalje odnositi na građane i na poduzetnike, Habijan je odgovorio.

– Još uvijek u Vladi i Ministarstvu traju razgovori, no ono što je bitno i što može biti poruka je „suštinski da” – poručio je varaždinski ministar, koji nije izravno potvrdio da bi paket mjera mogao biti identičan kao i dosad, ali je rekao da se razmatra dio koji se odnosi na cijene struje, plina i naftnih derivata.

Europska komisija je pak s druge strane, predložila državama članicama da ukinu energetske subvencije.

Europska komisija prati sve ovo zajedno. Sigurno je da će sve o paketima koji su trenutno na snazi, ali i onima o kojima ćemo raspravljati i koje ćemo donijeti, biti iskomunicirano s Europskom komisijom – rekao je ministar pritom oštro odbacivši da je najava ovakvog poteza samo dobar predizborni trik.

– Ovo ne radimo zbog izbora. Ovo bi bilo predizborno da mi dosad nismo ništa napravili. Prema tome, to nije nikakav predizborni trik, samo nastavak konzistentne politike Vlade Republike Hrvatske – zaključio je Habijan.

sjever.hr/danas.hr
19.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.