Now Reading:
FOTO U Čakovcu crvenim balonima obilježili Svjetski tjedan djece s prirođenim srčanim greškama
Full Article 2 minutes read

FOTO U Čakovcu crvenim balonima obilježili Svjetski tjedan djece s prirođenim srčanim greškama

Diljem Hrvatske se prigodnim akcijama usmjerenima na senzibilizaciju javnosti na potrebe djece koja se bore za život zbog srčanih grešaka obilježava Svjetski tjedan djece s prirođenim srčanim greškama, od 7. do 14. veljače.

I u Međimurskoj županiji djeluje podružnica udruge Veliko srce malom srcu koju vodi Gordana Prebeg, majka čije je dijete pobijedilo izazov, te su danas podrška ljudima pred kojima se otvorio bezdan nakon riječi liječnika: „Nešto nije u redu sa srcem vašeg djeteta.“ To je rečenica koju treba preživjeti, potom proživjeti i to punom snagom roditeljske podrške koje ne ostavlja mjesta panici i suzama.

U znak podrške djeci s prirođenim srčanim greškama i njihovim roditeljima, u srijedu su se na Trgu Republike u Čakovcu okupili ljudi koji su iskusili težinu tog izazova, a uz međimurske liječnike i medicinske sestre te građane, podršku su dali župan Međimurske županije Matija Posavec i gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini.

Simbolika brojnih pobjeda koje su veliki, mali borci i njihovi kirurzi izvojevali, sažeta je u crvenim balonima koji su poletjeli do oblaka.

– O svakoj prigodi važno je naglasiti da smo zajednica koja podupire sve svoje članove, s osobitom pozornošću posvećenoj djeci u potrebi. Podrška Međimurske županije nije na deklarativnoj razini, već su je osjetili mnogi naši sugrađani suočeni sa zdravstvenim problemima – istaknuo je župan Matija Posavec, dodavši da se snaga i zrelost društva očituje upravo u prepoznavanju i ispunjavanju potreba najranjivijih među nama.

sjever.hr

14.02.2024.

Input your search keywords and press Enter.