Now Reading:
Iz ivanečkog HDZ-a poručili da gradonačelnik Batinić svoj nerad opravdava najbezličnijom demagogijom
Full Article 2 minutes read

Iz ivanečkog HDZ-a poručili da gradonačelnik Batinić svoj nerad opravdava najbezličnijom demagogijom

Iz Gradske organizacije HDZ-a Grada Ivanca stiglo je priopćenje vezano za nedavne navode gradonačelnika Milorada Batinića. Priopćenje, u čijem potpisu je predsjednik GO HDZ-a Grada Ivanca Zdenko Đuras, prenosimo u cijelosti.

“Nakon punih 19 godina na čelu Grada Ivanca te tri mandata u Hrvatskom saboru, gradonačelnik Milorad Batinić shvatio je da bi i on trebao nešto poduzeti za razvoj sredine koju vodi i u kojoj živi.

Tako u intervjuu za jedan nacionalni tjednik opravdava svoj nerad i neuspjeh u vođenju Grada najbezličnijom demagogijom, pa izjavljuje: „Favoriziraju se drugi dijelovi Hrvatske, a rezultati pokazuju da su silne milijarde ulaganja u, HDZ-u tradicionalno sklone sredine, bile pucanj u prazno.“

I ne samo to, uspio je izjaviti i da će „Vlada Republike Hrvatske HDZ-ovim gradovima i općinama, te sredinama iz kojih dolaze njihovi koalicijski partneri, manjak prihoda od prireza nadoknaditi na druge, sofisticiranije načine.“

Međutim, svjedočimo nikad većem investicijskom ciklusu državne razine u ivanečki kraj i to:


· 5,6 milijuna eura bespovratnih sredstava za dogradnju Osnovne škole u Ivancu;
· 31,8 milijuna eura za izgradnju prvog dijela brze ceste od Varaždina do Cerja Tužnog;
· 650 tisuća eura vrijedne dogradnje postojećeg dječjeg vrtića u Ivancu;
· 725 tisuća eura vrijednog novog vrtića u Radovanu;
· 28,6 milijuna eura za izgradnju aglomeracije Ivanec te pročistača.

Ukupno se radi o ulaganjima od 67,3 milijuna eura ili više od pola milijarde kuna.

Pitamo se da li to gradonačelnik Batinić proziva Vladu Republike Hrvatske i HDZ zbog tih investicija zato jer ih on „gradi“ već punih 19 godina? Kako to da će Osnovna škola Ivanec napokon biti dograđena, a brza cesta izgrađena sada kada on na to nema nikakvog utjecaja? Međutim, brojka od 67,3 milijuna eura ili pola milijarde kuna ulaganja u ivanečki kraj, najbolje demantira njegove izjave.

sjever.hr

25.01.2024

Input your search keywords and press Enter.